А може просто люди недостатньо розлючені? – тернопільська влада громади не боїться

 

Під мерією сьогодні пікетували. Були мешканці прилеглих будинків до стадіону колишнього Текстерно, були робочі підприємця який там хоче будувати, були й підприємці з ринку по вул.Шептицького. Була Самооборона з хлопцями в камуфляжах та прапорами, ТО ВО Автомайдан кортежом та з потужною колонкою, ГО Майдан – голова якої виступав на сесії як член ініціативної групи. Були поруч і пересічні тернополяни, які не мали стосунку до пікету і чекали в холі мерії на свою чергу зайти в душну залу до депутатів перед голосуванням тих питань які стосувалися цих тернополян.
Були міліціонери, прості ппс-ники, Грифон і кілька беркутівців у іншій формі, оскільки їх розформували до ппс-ників.
Міський голова конфлікт погасив, він це добре вміє робити. При чому, погасив за стандартною схемою: на викрики людей “Надал – сюда!” він звичайно ж не виходив, сесію не зупиняв, вислухав з депутатами представників ініціативних груп щодо питань стадіону та ринку, пояснив одним що міська рада не має повноважень зупиняти будівництво; а іншим – обіцяв робочі місця; обіцяв створення різноманітних комісій, але, мені здається, громаду не почув. Людям потрібні не комісії, а господар який володіє ситуацією а не годує обіцянками, люди хочуть розуміти як виділяються землі міста, чому, кому, контролювати ці розподіли а не дізнаватися про будівництво під своїми вікнами вже коли в двір крани в’їжджають… Можливо люди хотіли й ще щось, чого міська рада не почула, я не особливо допитувалася. Але основні вимоги пікетувальників сфотографувала.
Що з того всього буде далі, наразі важко сказати. Але те, що влада громади не боїться, це збоку якось так виглядає. Нема в Тернополі такої радикальної сили чи об’єднання людей, які б взяли на себе відповідальність і показали силу простих розлючених людей. А може просто люди недостатньо розлючені? А може просто всі розлючені на сході? Не знаю. Но все, що відбувалося сьогодні – нічим не відрізняється від всіх попередньо проведених пікетів під міською радою за останніх 1,5 роки: люди обурені – влада обіцяє, затягує і заминає. Бо все у нас в місті “згідно чинного законодавства”…
Доколє?

Любов Вовк

Коментарі вимкнені.