Через шовінізм у Тернополі немає туризму?

У соціальних мережах постійно ведуться суперчки щодо використання російської мови в Україні.

Зокрема, львівянин Денис Шишкин виклав цікаву думку про це все.

Знаєте як називаються такі провокації:)? Хохлосрачем! Не соромно кожному з вас сперечатися стосовно мови? Мова є одна – Українська. Вона є державний символ і розмовляти на ній повинні усі хто вважає себе українцем і крапка. Російська, Англійська та інші для кожного окремо теж можуть бути рідними, але не можуть бути державними, бо перш за все ми повинні поважати своє – раз воно для нас є своїм, інакше депортація до тої країни якої державні символи обожнюємо та нав’язуємо іншим! І буде «Хелоу Америка»! Якщо ти не знаєш та не вмієш говорити на Українській це сором називати себе Українцем.

Російську, Англійську та Польську мови знаю, поважаю, розмовляю та буду розмовляти. На світі є люди, які не знають Української (у тому числі росіяни), тому по можливості можна і спілкуватися на їх мові (якщо знаєш звичайно). Як кажуть, скільки мов знаєш, стільки ти людина!

Тут пролунало США – англійська? Не смішіть. Такої нації як Американці або “СШАшавоці” немає. Взагалі не треба тут приводити абсурдні приклади, де країна складається з купи емігрантів з різних країн світу. Тепер про мультинаціональність мов. Російську теж можна вважати мультинаціональною мовою. Знаю людей, які за своїми національним переконаннями заявляли усім, що ніколи не вчили, не вчать та не будуть вчити російську у томи числі розмовляти. Коли діло дійшло до бізнесу (грошей), а саме партнерські відносини з Казахстаном, Грузією, Азербайджаном (де ніхто не володіє українською), то усі переконання були у дупі! Люди, які кричали “Геть москалів” спілкувалися чистою російською. Зараз їм соромно та смішно за те, що колись вони кричали! Так до чого це я, як не крути знати багато мов є добре у тому числі і російську. Був у Тернополі, там говорять про туризм та обурюються, що в нас у Львові є російська. Результат – немає у Тернополі туризму і не буде (ось там дійсно шовінізм). Якщо Львів є туристичною Меккою, гадаю логічним у сфері обслуговування знати у тому числі російську.

Коментарі вимкнені.