Чому на каналі ТТБ тернополян змушують вчити російську мову?

Часи зараз важкі. Он навіть прем’єр-міністр не витримав і у відставку подав. Так і сказав: «Я тут такого нареформував, що нехай тепер хтось інший розреформлює».
А що вже пересічним українцям казати? Дивлюся на черги під банками, в яких польські візи оплачують і все частіше думаю: чи не доведеться самому кудись за кордон чимчикувати, копійчину яку на життя важкою працею заробляти.
А кому я за тими закордонами без знання мови потрібен? І вирішив трішки підівчити англійську. А тут ще й так доречно канал ТТБ пропонує щонеділі програму «Вивчаємо англійську разом».
Зручно. Не потрібно йти до якогось репетитора – лежиш на дивані і вчишся.
Включив той канал о 17.30.
5 хвилин вчуся, 10 хвилин вчуся – нічого не розумію. Ні, окремі англійські слова таки впізнаю – якісь там «table» чи «book», але що той вуйко, що мене навчити має каже – ну ніяк зрозуміти не можу.
І десь хвилині на 15-й того уроку до мене доходить, що ведуть його російською мовою.
Тобто, щоб з допомогою каналу ТТБ вивчити англійську, мені спочатку потрібно знайти програму «Вчимо російську разом». Проблема лише у тому, що на другому році російської військової агресії я не маю бажання вчити мову окупанта.
А стосовно керівництва цього каналу, то можливо вони і самі вчать її свідомо і нас з вами змушують, бо сподіваються, що прийде час і путінські війська дійдуть таки до файного міста Тернопіль і зможуть тоді вони їх зустрічати хлібом-сіллю і чистою російською мовою з ланкаширським діалектом?
Андрій БЕРЕЗОВЧУК

Коментарі вимкнені.