Де у Тернополі зупиняється час

Усе навколо завмерло, лишень під ногами скрипить сніг, а за щоки щипає мороз. У таку холодну погоду на вулицях малолюдно, проте не на Валовій! Тут завжди гамірно, а інколи цей гам перебиває чудова музика, яка лунає з акордеона незнайомого дідуся.

Гуляючи по одній із найпопулярніших вулиць Тернополя, можна побачити чималу кількість ресторанних закладів, кав’ярень, книгарень,  магазинів,  а палкі шанувальники мистецтва мають змогу відвідати місцеву Арт Галерею.

Взимку на Валовій особлива атмосфера. Під яскравими вогниками хочеться танцювати, а надто коли мерзнуть ноги. Але для місцевих художників, мороз не завада. З червоними, яку мультфільмах носами, віддані своєму ремеслу, живописці чекають на покупців, і просто тих, хто б залюбки потеревенив про щось життєве. Вздовж пішохідної вулиці «красуються» дивовижні картини, сповненні позитиву, ніжності, романтики, любові, а різнобарв’я кольорів навіть в люті морози нагадає про лагідну і теплу весну.

Дещо зістарені будівлі пройняті часом і міццю, можуть ще багато розповісти про історію міста, а люди, які живуть в ньому, підтримувати гармонію краси та затишку. Місто живе, його серце – вулиця Валова, одна із найдавніших вулиць міста, що зберегла свою архітектуру від народження. Тут кожен будинок старовинний, а підсвічені фасади та бруківка лише додають їм чарівності.

Не можна уявити Тернопіль без Валової і не можна її ні з чим порівняти, адже кожне місто варте особливої пошани.

Ксенія Петрів

 

Коментарі вимкнені.