Головне за тиждень, – тернопільський дайдЖесть від Дзвінки Торохтушки

dzvinkaДоброго вечора, файномістяни!
Дзвінки тако троха не було на електронних шпальтах Тернопілля, але то ніц не значить, що Дзвінка поміняла “Погляд”. Міняється валюта в мінял, міняється погода і пори року. А Дзвінка стабільна, як соляний стовп. Тіко обертає голову, як дружина біблійного Лота. Бо скажу вам: то цікаво ж позирнути теплим зміїним оком, що там нового в Содомі і Гоморрі. Горить – не горить?
Нового мало. І шапки на злодіях не горять. А даремно.
“Автомайдан” та інші громадські організації вийшли з атестаційних комісій, котрі розбирались з представниками правоохоронних органів і тестували їх на профпридатність.На думку громадських активістів – наші правоохоронці в 90% свого штатного складу – тупі і непридатні до виконання професійних обов’язків.
Правоохоронці так не вважають. І аргументують це тим, що публічно демонструють свої статки. Мовляв: ось дивіться! Тупі такого майна не наживуть. І це правда. Бо, от як можна назвати тупим Казимира Попеля? Приблизна торішня вартість майна родини Попелів складає 1 млн 686 тис 550 грн!!! А сьогодні, згідно даних у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, нерухомого майна у Попіля немає ніякого. Дематеріалізувалось.
Або ось новопризначений прокурор Вячеслав Перч. Там взагалі історія детективна. Людину призначили займатись прокуратурою, а таке враження, що прокуратура мала б зайнятися ним самим. Бо спосіб життя перевищує суму заробітку вдвічі.
Загалом, складається враження, і то винятково на грунті майнових ілюзіонів правоохоронців, що вони окрім ниви законності і порядку підробляють ще феями і звіздарями.
Ну, але то таке. То вже треба екстрасенсів Інтерполу викликати, щоб дослідити, що там в тих органах відбувається. Хоча, можна і просто яйця викачати.
Але, скажу вам: не такі наші правоохоронці і безталанні. В процесі етно-фестивалів та інших гучних заходів у Файному місті, патрульні зупинили автівку, в котрій затримали нервового водія-аграрія і знайшли в нього кущик підозрілої рослинки з веселою назвою канабіс.
Чим одразу ж привернули увагу небайдужих громадян, в котрих уже голови крутяться від обертання лічильників і мозок виносять тарифи на комуналку, до проблеми повернення до витоків. А саме до заснування і розвитку коноплепрядильної промисловості на Тернопільщині. Це дало б можливість створити неймовірну кількість робочих місць з ефемерною зарплатою і веселим робочим графіком.
Приклад роботи у даній сфері дуже легкої промисловості могли б показати дружина губернатора і мерська половинка.
Дзвінка ото просто аж бачить, як ці дві поважні леді тіпають коноплі в річці Серет. Десь так в листопаді, босі ще й співають:” На камені ноги мию”. Ну, то суто для автентики, звичайно. А потім при палаючих посвітах прядуть ті коноплі і шиють своїм хлопам грубе конопляне вбрання.
Але то все фентезі. Бо в листопаді нашим паням Червоне море по коліна.Вони в теплі краї відлітають. Стоять десь там у Хургаді, як боцюни і гріються на сонечку.
А ми будемо сі дивили, як крутяться наші лічильники на тепло і видзьобувати останні копійки, щоб заплатити за нього.
Але кого то филює? Казав пан- кожух дам.
Ну, і наостанок: не можу не відмітити переможців файномістянського рейтингу ” Засада року”. Сьогодні гран-прі між собою ділять жіночка з Нового Села, котра пішки за 25 км віднесла аферистам 15000 грн та настоятель Свято-Троїцького духовного центру отець Анатолій Зінкевич, патріот, націоналіст і відомий борець з московським патріархатом, котрий відніс чималеньку суму в Києво-Печерську Лавру, щоб придбати в тамошній “Церковной лавкє” інкрустовану церковну утвар.
Будьмо уважні. І нехай все буде добре!
Дзвінка Торохтушко

Коментарі вимкнені.