Правова безграмотність на Тернопільщині або покривання осіб з «кола недоторканих»

У листопаді 2014 р. відбувся незаконний видобуток піску з території Великомлиновецької с/р посадовими особами Кременецької міської ради, КП «Кременецька оселя». Щодо даної події Кременецьким РВ УМВС було відкрите кримінальне провадження, яке внесене до ЄРДР. Було допитано ряд свідків, які підтвердили факт незаконного видобутку піску, вказавши на особи замовників та місце складування. Проте, слідчий міліції та прокурор проігнорувавши ст..131 п.7 ,ст.. 132 КПК України, а саме не вжили заходи забезпечення кримінального провадження з метою досягнення дієвості цього провадження, шляхом арешту предмету злочину. Також дані особи не провели дії, відповідно до ст.. 167, п.3, п.4 КПК України – тимчасово не вилучили майно, що є предметом кримінального правопорушення. Посадові особи міліції та прокуратури свідомо не помітили 120 куб. м вкраденого піску, який був предметом кримінального правопорушення, та не подали клопотання про арешт даного майна, відповідно до ст.. 171 КПК України. Арешт було накладено лише у квітні 2015 р., тобто через 6 місяців. За даний період практично весь обсяг піску зник у невідомому напрямі, залишилося лише 10 м.куб. Це є свідченням «роботи по розкриттю злочину» наших слідчих та прокурорів.
Висновків можна зробити два, глибокий непрофесіоналізм та правова безграмотність, або ж свідома халатність та покривання осіб з «кола недоторканих»? А якщо простіше, та без дипломатії – хабар отримав або нач. райвідділу Галевич В, або прокурор Гібський М.

НАРОДНА РАДА КРЕМЕНЕЦЬКОГО РАЙОНУ
Начальнику Кременецького РВ УМВС
Галевичу В.Б.
Прокурору Кременецького району
Гібському М.Я.

ЗАЯВА
Кременецьким РВ УМВС у листопаді 2014 р. було відкрите кримінальне провадження щодо незаконного видобутку піску (простіше кажучи крадіжка) з території Великомлиновецької с/р представниками Кременецької міської ради. Як виявилося, незважаючи на кримінальне провадження по даному фактові, арешт на об’єкт злочину, а саме пісок, було накладено лише у квітні 2015 р. За даний період практично весь обсяг піску зник у невідомому напрямі: практично зі 120 м.куб. залишилося лише 10 м.куб. Просимо провести перевірку по даному факту зникненню речового доказу.

Народна Рада

Коментарі вимкнені.