«Прибудову-шпаківню» на вул. 15 Квітня демонтували, але це ще не все

14233242_1107482899340778_5259122615673264856_n

Приємно, що одна із наших викривальних публікацій все ж досягла, хоча і мінімального, поки що, але результату. Прибудову типу «шпаківня» на четвертому поверсі житлового будинку по вул. 15 Квітня, через усі спроби п. Гевко, мабуть, зберегти її, таки демонтували. Але це було б неможливо без сміливості мешканців, котрі звернулись за допомогою до громадських об’єднань та чесних депутатів і змогли заставити депутата від ВО «Свободи» Г. Гевко таки виконати рішення суду і дотриматись закону.

Незважаючи на всюдисущу пропаганду, обман та популізм, тернопільська громада поступово розуміє, що ціллю попередньої більшості Тернопільських депутатів було отримання собі та пов’язаним з ними особам земель, майна та коштів громади і незаконне збагачення за рахунок мешканців і маючи більшість це ішло їм як по маслу. На жаль, поки що порушення Українських та Європейських норм через закриття сміттєпроводів та розміщення смердючого загального смітника під людським вікнами на вулиці не усунули. Відповідальні особи не покарані. Мабуть, дивно буде прочитати мешканцям будинку, котрі написали скаргу щодо закриття сміттєпроводів, відповідь отриману від ПП «Благоустрій», на наш запит, згідно з якою, ці мешканці і дали згоду на закриття сміттєпроводів. А ще, виявляється, вони стали «щасливими» мешканцями уже другого будинку на території ПП «Благоустрій» (перший отримав «щастя» у 2012 р.), яких на кінець позбавили сміттєпроводів. Але надіємось, що вимоги законів України, норм та правил в Тернополі будуть відновлені і щодо сміттєпроводів.

Наразі нас вражає надзвичайна заощадливість при проведенні ремонту двору будинку. Ми підтримуємо використання вторинної сировини і економію енергоресурсів, але не розуміємо, як будівельне сміття та ґрунт, замість бетону, піску та щебеню буде утримувати конструкції проїздів під бруківкою. Поки що не второпаємо, куди далі буде діватись дощова та тала вода котру організовано ремонтом направляють до стін будинку та у підвали. Щоб розгадати «стратегічні» плани ремонту, нами направлено відповідні запити для отримання проектних матеріалів. Проте, отримавши відповідь на запит, у нас виникло ще більше запитань ніж відповідей. Зараз, поки що усім залишається тільки дивуватись «позаземним» технологіям міських чиновників.

Отож, щоб не потрапити у халепу, мешканцям будинків у яких проводяться ремонти прибудинкових територій радимо спочатку ознайомитись із проектною документацією, звірити її з вимогами будівельних норм та стандартів, фіксувати стан до ремонту, стан та кількість демонтованих матеріалів (бордюрів, люків, поребрика), строго контролювати витрати будівельних матеріалів та порядок виконання будівельних робіт, фіксуючи кожну стадію на фото чи відео. Потім на підставі цих доказів можна буде добитись приведення виконаних робіт до норм. Адже саме дотримання норм та стандартів і забезпечить довготривалу та надійну експлуатацію покриття для нормальних умов проживання, на які заслуговують тернополяни за свої кошти з бюджету міста. А направив ці кошти чиновник, на підставі звернення активних мешканців, проголосували чесні депутати і аж тоді підписав міський голова.

Цей факт показує, що активні та організовані мешканці міста, можуть таки контролювати діяльність міського голови та депутатів і будуть жити краще за своїх пасивних сусідів, котрих міська влада і надалі буде обманюючи обкрадати для утримання особистого «важким трудом» нажитого майна, мажорів дітей, онуків та родичів.

Джерело: ДемАльянс Тернопіль.

Коментарі вимкнені.