Сергій Надал послухав Юрія Фартушняка і підставив церкву?

У тернопільському інформаційному просторі знову вирує бруд. Хоча дивуватись немає чому. Людина, яка видумала «психотропні газети» здатна на багато чого, лиш би довести свою потрібність міському голові. Так нещодавно «званий політтехнолог» тернопільського війта почав використовувати церкву у своїх цілях. Але трішки не розрахував свої сили та підставив Сергія Віталійовича.

За словами тернопільського депутата Андрія Шкули, на декількох сайтах міста з’явились статті про те, що «погані і продажні депутати» під час сесії, яка відбулась 19 серпня, не захотіли дати церкві приміщення. У статті також не посоромились використати звернення Архієпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ Василія Семенюка, яке було написане вже після сесії.

Мова йде про 480 квадратів комунального майна в будинку по Миру, 13. Там колись була комунальна аптека Тернопільської облради, потім приміщення передали на баланс міськради. А у 2011 році це  приміщення на 6 років надали у  користування Українській Греко-Католицькій Церкві. Зараз церква знову звернулася до міської ради з проханням продовжити безоплатне користування вже на 49 років.

Але на останній сесії депутати вирішили відкласти розгляд питання аби краще його вивчити.  Про це попросили депутати міської ради Андрій Шкула та Іван Зінь.   Вони обоє представляють округ на якому розміщене дане приміщення.

  • Ми дійсно хочемо з’ясувати усі обставини щодо приміщення і намірів церкви. Тобто тут діє банальна логіка і турбота про громаду й вигоду міста. Тим не менше, в Інтернеті з’явились згадані статті про «поганих депутатів». По іншому, як використання церкви заради пресингу депутатів, я появу таких жовтих статей не розцінюю. Не таємниця, що зараз в міській раді депутатський корпус починає ставати сильнішим та незалежнішим від інших гілок міської влади, тому ті гілки шалено трусить. От тому й хтось натягнув «фартушка» та почав займатися «психотропною» діяльністю. І мені дійсно шкода, що церква стала інструментом в руках політтехнологів. А щодо приміщення, повторюсь, ми з’ясуємо все що цікавить і приймемо рішення. Рішення не популістичне, а зважене і з користю, в першу чергу, для громади міста, – каже Андрій Шкула.

Коментарі вимкнені.