Сьогодні у Тернополі день чергової аномалії

Сьогодні у Тернополі день чергової аномалії.

Тернополяни, які мали необережність зранку вийти з дому одразу це відчули. Хоча морально і були готові. Бо на відміну від чиновників міської ради, більшість цікавиться погодою. І розуміє – якщо після дощу буде мороз, то на дорогах утвориться крижаний покрив.

Тернополяни це знають. А у міській раді постійно сподіваються на якісь дива і що закони природи наше місто таки обминуть.

Автор цих рядків сьогодні долаючи відстань з точки А у точку Б відчув, як по спині стікають струмочки поту. І не тому, що відстань далека. І не тому, що температура різко піднялася. Просто сьогодні ходіння, якщо це можна так назвати, по тернопільських стежках-дорогах вимагало надмірних зусиль.

Спеціалісти кажуть, що в таких умовах потрібно використовувати стиль пінгвіна. Пробував. Не допомагає. Чого я тільки не спробував, поки йшов. І стиль верблюда, і собаки, і балерини. І багато всіляких стилів. Не допомагає. Прийшов до висновку, що сьогодні Тернополем найкраще пересуватися по пластунськи.

Воно то найкраще. Але якось не пасує по файному місті на животі повзати.

Та що там мені скаржитися. Ось люди старшого покоління, які у неділю зранку до церкви вибралися, із справжніми проблемами стикнулися. І долали їх. Бо звикли. І Сергія Віталійовича згадували. Але згадок цих я не опублікую. Бо якось не пасує у неділю лаятися. Хоча вони лаялися.

Цікаво, що саме люди старшого покоління є основним електоратом Сергія Надала. І саме у ці дні вони зрозуміли, у чому різниця між тим, що міський голова хоч і краде, але щось робить і тим, що хоч щось робить, але краде.

Але міському голові такими дрібницями перейматися не варто. У нас вибори припадають, як правило, на весну або осінь. Були б вони сьогодні, то відсотків 70 його електорату до виборчих дільниць просто не дійшли б. Бо дільниця –

таки не церква. А ті, що таки доповзли б стилем пінгвіна, навряд чи навпроти його прізвища хрестик б поставили.

З іншого боку – були би вибори сьогодні, то усі тернопільські дороги привели б до пуття. Щоб люди могли прийти і зробити «правильний» вибір.

А завтра знову буде день. І метеорологи знову обіцяють після плюсової температури мінусову. А значить…

Марко КЛЕВЕЦЬ, ПроТе

Коментарі вимкнені.