Тернопільську «Ниву» врятує легендарний хокеїст

У збанкрутілої нещодавно «Ниви» з’явився шанс на порятунок. Долею нашого футбольного клубу перейнявся легендарний Вейн Грецкі. У причини його зацікавленості є кілька факторів. Перший, і не найголовніший, бабуся Вейна родом з Підгаєцього району. А як відомо «Нива», перш ніж переїхати до Тернополя, базувалася саме у цьому районному центрі. І все ж визначальним став фінансовий фактор. Грецкі, будучи у минулому легендарним хокеїстом, сьогодні серйозно цікавиться футболом і навіть є співвласником канадської футбольної команди «Брантфорд Ойлерс», яка успішно виступає у МЛС.

Канадці зацікавлені у створенні фарм-клубу, який не лише буде брати участь у чемпіонаті своєї країни, а й на базі якого можна буде створити тренувальну школу для талановитої молоді, переважно з країн Східної Європи. Прикладом для наслідування тут є футбольна школи «Аякса» – коли по всьому світу вишукують талановитих гравців ледь не підліткового віку і, відточивши їхню майстерність, продають у багатші клуби.

Канадці ж зацікавлені у тому, щоб готувати футбольну зміну для своєї команди. «Нива» їх влаштовує у всіх відношеннях – утримання такої бази у нас обійдеться значно дешевше, ніж в будь-якій розвинутій країні Європи.

Залишилося утрясти лише деякі юридичні тонкощі і фінансові питання. І вже наступного сезону тернополяни знову отримають змогу вболівати за своїх улюбленців. Але, на жаль, поки що лише у другій лізі. Хоча при тих фінансових вливаннях, які пропонують канадці, а мова йде майже про 6 мільйонів доларів щорічно, є надія, що «Нива» швидко поверне втрачені позиції.
З першим квітня, дорогі тернополяни  😎

Коментарі вимкнені.