Не ту зелень поважають тернопільські чиновники. Підсумок дня від Дзвінки Торохтушки

Дорогі файномістяни!
День сьогодні такий, що, наче й тиші, як задумано мирним планом, а воно щось не тихо ні там, ні тут.
Там лугандертальці і домбабвепітеки і далі стріляють, а тут – дорога наша і геть Свободна влада робить щось не те, для чого ми її обирали. Але при цьому аргументовано пояснює нам, що то все для загального добра.
От сьогодні розпояснювався наш головний файномістянський архітектор. Каже, що даремно ми ото обурюємось різними архітектурними спорудами по мальовничих куточках міста. Все буде добре в перспективі. І споруди, і ринок, і вокзал автобусний перенесуть з часом. От, коли зафункціонує наш міжнародний аеропорт – одразу і перенесуть все туди, під Смиківці. Вірю. Вірю, що так і буде. Як тільки в нас сідатимуть транзитні “Боїнги” з Правобережних Саранчуків до Лівобережних, та “Ейрбаси” з Пронятина до Великих Гаїв… А до того часу доведеться, наприклад мешканцям вуд. Живова 6 потерпіти у себе перед вікнами новобуд, котрий начальник містобудування нашого п. Бесага, назвав “громадською спорудою”, не уточнивши, для яких саме громадських заходів воно сі будує.
Так само перетопчуться файномістяни без зеленої зони на Майдані Перемоги. Ну, не ту зелень поважають наші чиновники. Не ту.
А дитячий майданчик на вул. Гнатюка – треба певно запити водою. Можна просто зі ставу. Ну, поки став ще є. А то: хто-зна, що там може виникнути в головах чиновників за ідея з приводу краси і естетики міста. Візьмуть і передадуть став у чиїсь руки загребущі, що й не зоглянемось. Як от ту саму ділянку на Гнатюка.Подарували просто на сесії швагру М. Гладкого, котрий у нас головний по природокористуванню, приватизації та інших махінаціях із землею.
Ну, але зараз зима. Несподівана, бо надворі лише грудень місяць. Але – зима. І на ставі вже екстремують наші рибалки. Кажуть, що крига – хороша, а, коли раптом, і трісне, – то не страшно. Їм і море по коліна, а став наш – то, взагалі: по гулькин ніс.
Але ж ми то знаєм: не кожна птиця долетить до середини нашого ставу. Лебеді точно не долетять. Бо ми, добрі такі, загодували їх булочками, і вони тепер, взагалі, не зможуть нікуди летіти: надлишкова вага, целюліт і відсутність конкуренції на воді.
Добре їм – лебедям. У них вода, хоч і холодна, зате безкоштовна. А в нас от із 1 січня може подорожчати в рази. Все через борги “Водоканалу”перед електриками. А я от думаю: дорого ж нам то все обходиться. От, може, завести в ставку з кілька китів, ну, тих, що воду такими фонтанами порскають . Замість “Водоканалу” та ще кілька електричних скатів…Може, б якось обійшлося б без підняття тарифів?
Але от сподобалась мені не так новина, як реакція читаючого люду на неї. От пишуть: впіймали в Кременці клептоманку. І всі одразу давай то коментувати, обурюватись і рахувати статті Кримінального Кодексу. Жваво так, активно. А холєра ясна! То як жінку в магазині піймали, – то ви активні, шо капець, а як чиновники стільки років клептоманять і вас же ж обкрадають, то чого всі язики до одного місця запихаєте? Що страшно? Отож! Чиновники – вони такі, в них крадіжка – то не тільки безумовний рефлекс, але й спосіб комфортного виживання. І, якщо їх зачепити, – можуть і світло вимкнути, так що в очах потемніє, і воду, і газ, включно з киснем…
Так що, якщо що – то чиновників я не ображала, і взагалі – нічого такого.. Бо то шо: мені більше всіх треба? Все буде добре!

Коментарі вимкнені.