Тернопільський мер Сергій Надал самоусунувся від «наїзду» на провладні сили

Міський голова Тернополя Сергій Надал сьогодні не прийшов на сесію, яку так терміново скликав.

Міський голова Тернополя Сергій Надал самоусунувся від «наїзду» на провладні сили. Сьогодні, 12 липня, відбулася сесія міської ради, присвячена тарифній політиці. Депутати вимагали у вищих державних органів змінити підхід до тарифікації комунальних послуг і розглянути можливість запровадження мораторію на зростання вартості газу та електроенергії.

Уся вертикаль державної влади нині зосереджена у руках пропрезидентської партії – Блоку Петра Порошенка. Очевидно, що свої зауваження місцеві обранці адресували саме провладній гілці, до якої належить і авторитет в очах Сергія Надал – прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Мер Тернополя не раз схвально відгукувався про порошенківця, ще коли той очолював Асоціацію міст. І не раз хвалився прихильним ставленням пана Гройсмана до тернопільського керівництва. Ясна річ, керівнику Кабміну було б неприємно побачити, що претензії йому висуває його ж «шанувальник» поряд з опонентами з «Батьківщини», які й ініціювали прийняття такого рішення. Це могло б  внести непорозуміння у стосунки між посадовцям. Дати задню мер Тернополя також не міг, адже його б звинуватили у антинародній позиції. І тут гострого на розум пана Надал врятував випадок. Чи то за збігом обставин, чи то зумисне, мер Тернополя сьогодні пішов у відпустку і на сесію не з’явився. А тим часом, за відсутності мера, офіційний сайт Тернопільської міської ради тиражує далеко не малослівні заяви про тарифну політику, яка ставить людей на межу виживання.

У незручній ситуації опинився і секретар міської ради Віктор Шумада, який через відсутність міського голови змушений був провести сесію і на рівні зі всіма висловити невдоволення політикою свого політичного шефа.

Ідеальним варіантом для фракції БПП  та мера було б, якби сесія не зібрала кворому. Однак не судилося. Тож у дію вступив план «Б». Документ  відшліфували та зробили на стільки делікатним та дипломатичним, що комар носа не підточить. То ж і вовки ситі, і вівці цілі.

ltdaily.info

Коментарі вимкнені.