У Тернопільській міській раді тепер не «закоротить»

Дев’ятого березня Тернопільська міська рада заплатила 64255 тисяч гривень за поточний ремонт електромережі по вулиці Листопадовій, 6. За цією адресою – відділ квартирного обліку та нерухомості. Весь відділ займає всього 7 кабінетів на другому поверсі.

Виникає цілком слушне запитання, а чим же так навантажують електромережу у цьому відділі, що лише поточний ремонт обходиться так дорого?

Проведемо прості підрахунки. Вартість електричного дроту коливається в залежності від кількох факторів, але попри це можна все ж вивести середню ціну – за 1 метр просять 10 гривень. Беремо рахівницю – плюс-мінус, тангенс-котангенс і виходить, що за ці гроші можна придбати дроту, який протягнеться від Листопадової, 6 у Тернополі якраз до Кременця. Або до Бучача. Відстань там приблизно однакова. А ще за ці кошти можна придбати майже 13 тисяч розеток або вимикачів. І все це для семи кабінетів.

Хоча, можливо, там встановлювали теплу підлогу, або теплу стелю? Бо хтось мерзне в ноги, а хтось – в голову. Були б ми десь в Америці, то можна було б уявити, що на Листопадовій, 6, встановили електричне крісло, але у нас такі меблі поки що в моду не увійшли.

Хоча якщо врахувати, що наш війт любить купувати порохотяги втричі дорожчі за номінальну вартість, то не здивуюся, якщо з’ясується, що у відділі квартирного обліку електричний провід позолочений, а вимикачі інкрустовані «Кристалами Сваровскі».

З іншого боку, коли дивишся на такі цифри, починаєш краще розуміти чому хтось так наполегливо намагався вдруге сісти у крісло тернопільського війта. Тим більше, що воно не електричне.

У цій ситуації радує одне – тепер можна спати спокійно і знати, що принаймні в одному з підрозділів Тернопільської міської ради короткого замикання не буде. Після такого-то поточного ремонту.

Андрій БЕРЕЗОВЧУК

Коментарі вимкнені.