В Е-демі встали на захист тернопільського архітектора

Сьогодні модно писати петиції. До Президента можна щось там написати з якоюсь пропозицією. Вирішили і у Тернополі не пасти задніх і дозволили жителям міста інколи турбувати своїми проблемами самого міського голову.

Ось і один з новообраних депутатів Юрій Штопко скористався такою можливістю, написавши петицію щодо звільнення головного архітектора міста Василя Бесаги. Ці новообрані депутати – взагалі люди досить наївні. Один по Верховній раді носиться, збираючи підписи за відставку прем’єр-міністра, інший он на архітектора замахнувся і ніхто їм ще не пояснив, що кидати виклик Системі – це автоматично стати в один ряд з Дон Кіхотом. Бо Система своїх не здає. Навіть якщо когось з них лапають за руку на хабарі, причому у прямому ефірі, то через кілька днів Система все одно їх звільняє, попередивши, що наступного разу варто бути обачнішим і більше не дозволяти себе впіймати.

Але повернімося до Бесаги. Ось яку відписку отримав Юрій Штопко: «Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» електронна петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини». Не буду кривити душею – мене це зовсім не здивувало. Днями відмічатимуть День працівників місцевого самоврядування, то у тернопільській міськраді вже хтось належним чином насамоврядувався. Ось і пише перше, що під руку трапиться. До речі, це нам ще пощастило, що під руку трапилася Конституція. А якби якась Камасутра? Хоча тобі ми б вже точно довідалися – в яких саме позах у міській раді нас мають.

А щодо територіальної цілісності України, то хотілося б довідатися: кого саме звільнили у міськраді, коли ми втратили Крим, і кому вказали на двері, коли російські терористи захопили частину Сходу. А ще дуже радує, що тернополян таки вдруге обрали того самого голову. Бо якби у міськраді щось помінялося, то відчуває моє серце, що Україна, як держава, вже перестала б існувати.

І трохи щодо посягання на права і свободи. Коли архітектор підписує дозволи будувати на дитячих майданчиках, у скверах та парках магазини і будинки, невже він не посягає на мої права і свободи? Але йому чомусь можна, а нам – зась.

І ще звертаюся до тернополян. Коли пишете подібні петиції, то трішки таки думайте. Ось хтось захотів, щоб по Тернополю уночі їздили тролейбуси. Схаменіться, чоловіче. Більше ніж впевнений, що у відповіді вам буде сказано: «На жаль курсування Тернополем нічного тролейбуса може суттєво підірвати обороноздатність нашої країни».

А на завершення кілька слів щодо сайту електронних петицій – e-dem.in.ua. Едем. Ну що ж, для чиновників, які єдине що знають – давати відписки, після яких виникає відчуття, що вони писали їх як мінімум у білій гарячці, такий сайт – це справжній рай.

Андрій Березовчук

Коментарі вимкнені.