Вся правда про соціологію на Тернопільщині

Ну що, почав день з “соціології”, нею ж і закінчу. Трохи мене шляк трафив, коли переглянув публікацію на одному з наших “найправдорубнішому” скандальному сайті.
Вирішив не відставати і публікую спільні “соціологічні дослідження” Глобального Латентного Інституту Соціологічних Тлумачень (ГЛІСТ) та WTF ЦАДІК.

За результатами опитування виборців Кременецького виборчого округу 164, до якого входять п’ять районів – Кременецький, Шумський, Збаразький, Лановецький та Підволочиський, проведеного спільно ГЛІСТ та WTF ЦАДІК , більшість виборців, які прийдуть на дільниці 26 жовтня готові віддати свій голос за представника Правого Сектору.

Список лідерів виглядає таким чином: Василь Лабійчук (Правильний Сектор) – 31,2%, Михайло Головкович (ВО «Воля») – 30,7%, Руслана Кушнірик («Родина») – 27,2%, Стефан Кандира (РНУ) –26,5%, Володимир Бляхар (само висуванець) -26,0%. Інші кандидати не набирають більше 3 % голосів виборців. Ще майже 23% виборців, які готові прийти на виборчі дільниці не визначилися, за кого віддадуть свій голос.

З тих, хто ще визначається з волевиявленням, 47% схильні підтримати кандидата Правильного Сектору, аніж представника “конкретної” політичної сили.

За висновками експертів ГЛІСТ та WTF ЦАДІК високий рейтинг Василя Лабійчука обумовлений зміною електоральних настроїв – виборці хочуть бачити своїм представником у Верховній Раді людину, яка заангажована під конкретну політичну силу та буде займатися вирішенням конкретних проблемних питань свого округу та його виборців. «Виборці, маючи негативний досвід попередніх виборчих кампаній, тепер чекають від народного обранця конкретних дій, а не політичних гасел», – таку думку висловив експерт-аналітик об’єднаних центрів Олесь Мартюк.

На цій підставі, вважають експерти, впав рейтинг кандидата від ВО «Воля», який переміг на виборах у 2011 році.

Опитування методом телефонного інтерв’ю було проведено 16-19 жовтня у Кременецькому, Шумському, Збаразькому, Лановецькому та Підволочиському районах. Всього за випадковою п’яти ступеневою вибіркою із квотним добором на кінцевому етапі з врахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення регіону було опитано 1450 респондентів (можлива похибка не перевищує 1,2%).

О. І прапор вам в руки!

Інформаційно-комунікативний відділ КСЦ «Рейтинг-груп»

Олег Мартинюк

Коментарі вимкнені.