Як на перешкоді олігарху стоїть мер Тернополя

Ностальгія муляє, бува, за рідним Тернополем. Вгамовую її, ностальгію, банальним гортанням місцевих новин. А вони – попри усяке, різне – виявляється, знаються, звідки у Демальянсу фінансування, і хто узагалі за цим стоїть! Як для регіональних новин, погодьтесь, не хило.

Мабуть, використовуючи методику від OCCRP, у стилі викриття «Панамських паперів», діяла місцева преса… Або як ще пояснити тотожності у публікаціях?

Тотожності настільки тотожні, що слово у слово, навіть з ідентичною ілюстрацією до «статті» про усі мутки Демальянсу, видають матеріали щонайменше чотири тернопільських інтернет-видання. А їм, у свою чергу, розповів, чи то для них написав схему щодо імовірного фінансування і «дахування» Демальянсу – відомий столичний політаналітик Владислав Сільчинський. Знову таки, погодьтесь, авторитетно! Хто ж не знає Сільчинського і його політичні аналізи, подумав я? І зрозумів, що я й не знаю.

Почав шукати, але далі – ніби пороблено. На запит «політичний аналітик Владислав Сільчинський» Google видає три результати: два перших – посилання на уже знайомі у місцевій пресі «викривальні публікації» про Демальянс. Не хоче пошуковик знаходити й інші результати за простішим запитом «Сільчинський», елементарно не розпізнаючи українською такого прізвища. Соцмережі, включно з Facebook, теж, чомусь, не знають розшукуваного персонажа. Тобто, підсумовуючи, інтернет наполегливо не чув про відомого політичного аналітика. Отакої.

Та це не заважає неіснуючому (принаймні в інтернеті) політаналітику зауважити на місцевий медіа-простір, що, фактично, Демальянс спонсорує олігарх Григоришин, додаючи:

“Якщо Григоришин буде володіти 71 % акцій підприємства [мова про ПАТ «Тернопільобленерго»] , він зрозуміло буде зацікавлений у прибутковості обленерго. Тобто треба продавати більше електроенергії. І ТУТ НА ЗАВАДІ ОЛІГАРХУ СТОЇТЬ СЕРГІЙ НАДАЛ, який вже декілька років реалізує програму термомодернізації та енергоефективності, щоб муніципальні установи та житловий фонд міста споживали найменше газу та електроенергії. В таких умовах на існуючому застарілому обладнанні та мережах, Григоришин не виведе «Тернопільобленерго» навіть на самоокупність. Таким чином, Демальянс прямо зацікавлений у «політичному знищенні» опонента, щоб у місті керувала його маріонетка Григоришина”.

Ось так, виявляється, на заваді олігарху Григоришину, якому автор приписує майбутній вплив на рівні Коломойського, стоїть скромний мер скромного Тернополя.

P.S. якшо шо, наперед: їй Богу, не в курсі, хто у Файному – за демальянсівців. Навіть дещо байдуже. Як і стосовно Григоришина і Демальянсу загалом.

Андрій Орляк

-1 thoughts on “Як на перешкоді олігарху стоїть мер Тернополя

  • 20:48 | 3.08.2016 о 20:48
    Permalink

    А я не в курсі хто у Файному за Надала-полтінніка….

Коментарі вимкнені.