Як у Тернополі ЖЕК затіяв “золотий” ремонт

В одному із панельних будинків міста Тернополя на три під’їзди, 9 поверхів, ЖЕК, а в нашому випадку приватне підприємство, проводить поточний ремонт сходових кліток, котрий повинен проводитись раз на вісім років, згідно рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради. Ремонт- звісно це добре, проте……!
В будинку недавно було зареєстровано ОСББ, а з серпня місяця воно буде самостійно управляти цілісним майновим комплексом через свої статутні органи. Голова ОСББ, звернувся в приватне підприємство, котре на даний момент обслуговує будинок за внески мешканців, щоб отримати інформацію про вартість робіт. А вартість робіт, виходить «позолоченою»!
……отож, вартість складає більше 57000 гр. (виходить 19000 грн. один під’їзд), Розрахунок поточного ремонту складено по ДБН кошторису, і що ж туди входить:
– Вартість матеріалів – 12750 грн.
– Заробітна плата – 28868 грн.
– Загальновиробничі витрати – 11000 грн.
– Адміністративні витрати – 1641 грн.
– Єдиний податок – 2856 грн.
( є підтверджуючі документи ).
В даному випадку, ми бачимо, як «ЖЕКом» витрачаються кошти співвласників за утримання будинку та прибудинкової території. Чи знають самі працівники рем бригади «ЖЕКу», яку вони повинні отримати заробітну плату за цей ремонт.
Коли робить ремонт ОСББ, то у нього вони вийдуть в рази дешевше.
Тому терміново потрібно вносити зміни в рішення виконавчого комітету, на підставі статті № 21 Закону України «Про Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», щоб повертати кошти на рахунок ОСББ, а не проводити «позолочені ремонти» в останні дні свого перебування в будинку де створено ОСББ.
Прохання до співвласників багатоквартирних будинків міста, якщо у Вас проводять довгоочікуваний поточний ремонт сходових кліток, зверніться у свій «ЖЕК», і поцікавтесь, чи вас проводять часом не «золотий ремонт». Історія ремонт в даному будинку буде мати продовження.
Сергій Лупак

Коментарі вимкнені.