Як на Тернопільщині вирішують глобальну проблему з питною водою

54_1Для мешканців вулиць Незалежності, Підлісна, Сковороди та Тичини м. Борщева буде вирішена проблема питної води. Систему водопостачання цього житлового масиву будують за кошти державного фонду регіонального розвитку. Кошторис робіт – понад  5 млн 400 тис грн, з них з місцевого бюджету виділили – 821 тис грн. До водозабезпечення буде залучено 100 дворів – це близько 500 мешканців. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

«Цей масив був збудований близько тридцяти років тому, однак, на сьогодні він не має жодної мережі централізованого водопостачання. Крім того, враховуючи ситуацію, яка склалась з поверхневими водами, в людей навіть відсутня вода в криницях. Це стало основними причинами подачі цього проекту на фонд регіонального розвитку. На сьогоднішній день вже почата його реалізація, а до жовтня місяця плануємо завершити всі роботи. Проект передбачає собою будівництво окремої мережі водопостачання разом із водозабором. В останньому буде збудовано дві свердловини, які повністю забезпечуватимуться автоматизованою водо-насосною станцією, функціонування останньої обходитиметься без потреби в обслуговуючому персоналі. Також, в рамках цього проекту буде реалізовано і будівництво водопровідних мереж довжиною 1,6 км»,  –  зазначив заступник міського голови міста Борщів Максим Мазурок,

Як відомо, з нинішнього року фінансова підтримка районів Тернопільської області значно збільшилася. А спрямовувати кошти саме на ті проблеми, вирішення яких першочерговим вважає громада – дозволяє реформа децентралізації.

Коментарі вимкнені.