24 і 25 травня у Тернополі та навколишніх селах не буде води

На два дні – 24 і 25 травня – водоканал припинить водопостачання всього Тернополя та навколишніх сіл. Планове промивання водогонів роблять двічі на рік: навесні та восени, каже директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма. Мета – підвищення якості питної води.

Отже, води у кранах не буде з 00.00 вівторка, 24 травня, а до 24.00 середи, 25 травня, у водогонах з’являтиметься вода придатна лише для технічного використання.

– Насосні станції наше підприємство традиційно зупиняє перед початком і після опалювального сезону, – зауважує директор. – Цьогоріч із весняним промиванням ми запізнилися, адже було чимало святкових днів і не хотілося створювати незручності для тернополян.

Запасатися водою, як він радить, потрібно не в останні години, а хоча б за добу. Бо одночасний водозабір під вечір призведе до передчасного вимивання осаду з труб, а отже, вода буде забруднена. На період припинення водопостачання варто використовувати воду з колонок-качалок, привозну та бутильовану, додали працівники санепідемстанції. Але перед тим, як вживати таку воду для пиття та приготування їжі, її необхідно відстояти і прокип’ятити. Вода з підвищеним вмістом хлору з’явиться в деяким мікрорайонах міста вже в середу вранці, однак вона буде непридатною для споживання.

– Ми просимо вибачення за тимчасові незручності, – підсумовує Володимир Кузьма.

Коментарі вимкнені.