«Чорним вороном» потрібно забезпечити Тернопільщину

Офіційно звернувся із пропозицією до виконавчих органів Тернопільської обласної та міської рад щодо виділення коштів на видавництво та розповсюдження на Тернопільщині книги Василя Шкляра «Залишенець. Чорний ворон» представник громадського руху «Зарваницька ініціатива» Степан Барна.

«Нещодавно на такий, гідний наслідування, крок пішла Івано-Франківська обласна рада. ЇЇ депутати вирішили виділити 50 тисяч гривень із коштів, передбачених на програму з підтримки книговидання в області, на видання роману Василя Шкляра. На мою думку, так потрібно вчинити на Тернопільщині. Варто виділити можливу суму на видання книги та розповсюдити її по бібліотеках та школах області, аби усі мешканці мали змогу прочитати цей патріотичний твір про події у знаменитому Холодному Яру» – наголосив Степан Барна.

Нещодавно, також, за ініціативи Юрія Андруховича, розпочався добровільний збір коштів на альтернативну Шевченківській, народну премію для Василя Шкляра. Таку акцію активно підтримали громадські організації України, зокрема рух «Зарваницька ініціатива». Наразі на особистий рахунок письменника охочі перерахували більше 60 тисяч гривень.

Нагадуємо реквізити:

Одержувач Шкляр В.М.

Ідентифікаційний код – 1878817350

Приват-банк

Р/р 26202601729257

МФО 305299

ЄДРПОУ 14360570

Готівкові внески приймаються також у спілці письменників Тернопільщини, яка знаходиться за адресою – м. Тернопіль, вул. Йосипа Сліпого 3.

Вчинок та твір «Залишенець. Чорний ворон» Василя Шкляра заслуговують на народне визнання!

Коментарі вимкнені.