Регіонал мріє, що Західна Україна добровільно підніме прапори СРСР

Парламентська більшість планує підтримати законопроект про підняття червоного прапора поруч із державним на День перемоги.

Про це повідомив Радіо “Свобода” заступник голови фракції Партії регіонів Владислав Лук’янов.

“Я б звернувся до всіх обласних рад, щоб вони підтримали це рішення. Сподіваюся, що ми відкинемо чвари, що розділяли наше суспільство. Особливо я б звернувся до обласних рад Західної України, щоб вони також розглянули це питання”, – заявив Лук’янов.

Як відомо, раніше депутати місцевого рівня ухвалили рішення про те, що у Житомирський області, в Одесі та у Севастополі на День перемоги біля адміністративних установ будуть офіційно піднімати червоний Прапор Перемоги – прапор СРСР.

А група народних депутатів на чолі з комуністом Петром Цибенком запропонувала Верховній Раді ухвалити, що червоний прапор на 9 травня підійматимуть по всій Україні.

Своєю чергою, голова фракції БЮТ в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк заявив Радіо “Свободі”, що на ухвалення такого рішення в обласних радах західних областей України немає жодних шансів. “Не треба знову розділяти Україну на Західну і Східну за релігією, за мовою, за Бандерою, тепер по червоних прапорах!”, – закликав він. “Я звернувся з депутатським зверненням до голови обласної ради Олександра Сича з проханням негайно скликати позачергову сесію обласної ради у випадку, якщо Верховна Рада ухвалить цей закон, із метою не допустити такої ганьби, на території Галичини і Прикарпаття зокрема”, – повідомив Романюк.

Водночас, депутат Севастопольської міської ради від Прогресивної соціалістичної партії України Євген Дубовик заявив: “Фашизм в Україні підіймав голову, а тепер практично став на ноги за Януковича. Ми вирішили показати всьому світові, що не всі в країні підтримують цю прозахідну, профашистську теорію, а, можливо, тепер і практику, коли націоналісти йдуть центром Києва з фашистськими вітаннями та знаками”.

А депутат Верховної Ради від НУ-НС Юрій Стець вважає, що це міністр освіти “Діма Табачник та його якісь друзі вирішили переписати історію моєї країни і вирішили знову внести розкол у наше суспільство”.

Коментарі вимкнені.