Створення муніципальної міліції у Тернополі головний міліціонер області вважає незаконним

Створення муніципальної міліції у Тернополі вважає незаконним начальник обласного управління внутрішніх справ Федір Бортняк. Він апелює до Закону України «Про міліцію», де чітко вказано, хто і чим має займатися. Про місцеву міліцію тут також згадується, але як про невід’ємну складову органів внутрішніх справ.

Як зауважив Федір Бортняк, начальник УМВСУ в Тернопільській області: «Муніципальна міліція ніде не передбачена в Законі. Я думаю, що в цьому плані повинно бути відповідне реагування прокуратури. А якщо потрібна нашим можновладцям муніципальна міліція, то нехай вносять зміни до Закону України «Про міліцію», прописують законодавчі підстави – і буде в нас муніципальна міліція».

Федір Бортняк каже, що місцева міліція – як у Тернополі, так і в інших містах – потрібна. Вона повинна входити в структуру органів внутрішніх справ, але фінансувати її має місцева влада. Також місто може запропонувати свою кандидатуру на посаду начальника місцевої міліції.
Нагадаємо, що створити в Тернополі муніципальну міліцію наприкінці минулого року запропонував міський голова Сергій Надал. Новостворений орган контролюватиме дотримання правил благоустрою, боротиметься зі стихійною торгівлею, самозахопленням землі та незаконними забудовами, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.