Чутки про відключення води поширюють навмисно, припускають у «Тернопільводоканалі»

Чутки і паніку викликали аварії на підстанціях КП «Тернопільводоканал». Люди досі говорять в соцмережах і коментарях про повне відключення води у Тернополі. Телефони у водоканалі розриваються, а мешканці міста масово запасаються водою. Чи є підстави для паніки розповів Погляду директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма.

За словами чоловіка, аварії дійсно були сьогодні вранці, спричинило їх аварійне припинення подачі електроенергії.

–          Була припинена подача електроенергії на два водозабори, Івачівський і Тернопільський. Відключення електроенергії, яке відбулось вночі,  тернополяни майже не відчули, Івачівський водозабір подає воду опосередковано, через станцію третього підйому. Що стосується водозабору в Тернополі, то аварія, яка мала місце вночі, далась взнаки ще вдень,- повідомив Володимир Кузьма.

За його словами, також призупинилось подача енергії на каналізаційно-очисні споруди. Струму не було більше години. З’явилась загроза загибелі біологічної очистки, але електрики швидко спрацювали і обійшлось без таких наслідків.

–          Тернополяни відчули проблему, яка сталася  повторно на Тернопільському водозаборі, коли там другий раз пропало світло. Туди поїхала бригада, яка зробила підключення по тимчасовій схемі. В час десь від 9.30 до 10.45 насосна станція припинила свою роботу і не подавала воду у Центр та на Новий світ. Вода в мережі залишалась, тому просто тернополяни отримували воду з пониженим тиском, – розповідає пан Кузьма, – З 11 години станція працювала у нормальному режимі. Коли відновили подачу електрики по постійній схемі, то ще на кілька хвилин припинили подачу з тернопільського водозабору, але це було не відчутно для тернополян. З 11 години всі станції працюють у звичайному режимі.

Володимир Кузьма повідомив, через чутки про повне припинення подачі води, близько 14.00 почався масовий розбір води. Очевидно – люди робили запаси, побоюючись відключення. У диспетчерів водоканалу обривались лінії – дзвонили тернополяни і питали про те, чи правдиві чутки про воду.

–           Передумов, щоб казати, що в місті не буде води – нема.  Якщо буде надійне електропостачання, проблем не має бути, – запевняє Володимир Кузьма.

Водоканалівці припускають, що чутки про аварії поширюють навмисно, вони дуже дестабілізують роботу системи.  Буває, що проблеми починаються тоді, коли всі тернополяни одночасно інтенсивно розбирають воду.

–          Вдень в нас була ще одна аварія, яка стала наслідком попередніх. В центрі міста, на вулиці Замковій, тимчасово від системи відключали ряд будинків, але і ту аварію ліквідували. На даний момент всі будинки Тернополя мають бути з водою, – запевняє Володимир Кузьма.

Зоряна Биндас

 

Коментарі вимкнені.