У Тернополі вперше в Україні відкрито школу-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого

1 вересня 2011 року на День знань відбулося урочисте відкриття Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого». Участь у заході взяв міський голова Сергій Надал, отець Андрій Романків, канцлер Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ, педагогічний колектив, батьки, учні, вчителі. Священнослужителі освятили новий навчальний заклад та побажали учням Божого благословення.

Звертаючись до присутніх Сергій Віталійович, зазначив:

«Сьогодні для Тернополя визначний день. Мабуть варто сказати більше – сьогодні визначний день для України. Бо ми сьогодні відкриваємо першу християнську школу. Це велика честь для всіх нас. Це велика відповідальність.

Ми зробимо все, щоб ця школа за рівнем матеріально-технічного забезпечення була однією з кращих. І спільно з Церквою працюватимемо над тим, щоб вона стала справді осередком духовності і християнського виховання.

Дуже символічним є те, що школа носитиме ім’я Патріарха Йосифа Сліпого. Це одна з тих постатей української історії, без яких не було б незалежної України. Він пережив найсуворіші випробування – 18 років тюрем, сибірських концтаборів і заслань. Але це не зламало його дух. Він став прикладом для всього українства. І він був прикладом для всього світу, як представник нації, яка бореться навіть тоді, колі всі вже втратили надію.

Він був духовним прикладом своїх сучасників. І він залишається духовним наставником для сучасних українців – для вас і для всіх нас. Він наш земляк, бо народився на Тернопільщині, закінчив Тернопільську гімназію. Патріарх Йосиф прославив Тернопіль на весь світ. І я вірю, що серед сьогоднішніх дітей, які стоять на цій урочистій лінійці також є майбутня слава Тернополя і України».

 

Коментарі вимкнені.