Українським готелям улаштують зіркові війни

Готель тернопільГотелі України з 1 січня 2012 року повинні будуть проходити обов’язкову категоризацію на зірковість.

“Кожен готель з 1 січня 2012 року має одержати зірки і показати реальний свій рівень готелю”, – сказав заступник голови Державної служби туризму і курортів України Дмитро Заруба, повідомляєІнтерфакс-Україна.

За його словами, також будуть переглянуті критерії оцінки зірковості.

Зокрема, чинна на сьогодні в Україні система оцінки, що заснована на французькій моделі, може бути замінена європейським стандартом Hotelstars Union асоціації HOTREC; відповідне рішення перебуває в стадії розгляду.

“Новизною цієї системи буде те, що введеться бальна система оцінки критеріїв. Тобто будуть обов’язкові критерії і необов’язкові, завдяки яким Ви можете набрати більшу кількість балів, якщо у вас якийсь з компонентів краще. Таким чином, ви набираєте якусь кількість балів, щоб одержати визначену кількість зірок”, – пояснив Заруба.

Як повідомлялося, депутати фракції Партії регіонів Олександр Зац і Ігор Прасолов пропонували парламентові законодавчо закріпити введення обов’язкової категоризації готелів в Україні.

Раніше Держслужба туризму і курортів Міністерства культури і туризму України повідомляла про намір внести зміни в державний стандарт “Класифікація готелів”, узявши за основу європейський стандарт Hotelstars Union асоціації HOTREC.

 

Коментарі вимкнені.