В Почаєві цілеспрямовано йде відторгнення комунальної власності на користь УПЦ Московського патріархату

Зареєстрований у Верховній Раді депутатами-регіоналами законопроект про виключення Почаївської Лаври з переліку об’єктів, які не підлягають приватизації, змусив активізуватися місцевий політикум. Звернення до керівництва держави, яке не знайшло підтримки в обласній раді, все одно передадуть за адресою. Щоправда лише із підписами тих народних обранців, які прагнуть не допустити передачу української святині чужинцям.

За словами депутата облради олега Сиротюка, 31 травня цього року рішенням виконавчого комітету Почаївської міської ради (а міський голова Почаєва – представник Партії регіонів) було передано Почаївській Лаврі приміщення районної комунальної лікарні.

– Мова йде про двоповерховий корпус, де знаходиться основний лікарняний корпус, а також двоповерхова будівля, де знаходиться терапевтичне, інфекційне відділення і лабораторії райлікарні №2. Фактично процес цієї передачі тривав упродовж кількох років. Йому передували рішення Кременецької райради від 22 жовтня 2008 року і від 5 квітня 2011 року, яким, фактично, проваджувалась процедура визнання майна безгосподарним із подальшою передачею його Почаївським міськвиконкомом на баланс Почаївської Лаври. Тепер районна влада буде змушена платити орендну плату Лаврі за зворотну здачу в оренду тих приміщень, які нещодавно їй належали. На місцевому рівні відбуваються махінації з будівлями і приміщеннями. В Почаєві ми бачимо ситуацію, коли Лавра в плані будівель і споруд розширює межі свого існування.

Зараз ще є окрема історія, про яку ми розповімо пізніше, коли буде відселена значна частина жителів прилеглих до Лаври будинків. Їх переселять, а територію, яка буде звільнятися, передаватимуть Почаївській Лаврі. Є цілий масив фактів, які свідчать про те, що на території міста Почаєва ми отримуємо не духовний центр, а духовну країну, якою керують з Москви, – вважає Олег Сиротюк.

Коментарі вимкнені.