Вертеп «Молодої Просвіти» колядуватиме в Києві та Запоріжжі

Вертеп «Молодої Просвіти» колядуватиме в Києві та Запоріжжі. Як розповіли «Погляду» тернопільські просвітяни, вони, в рамках акції «Ми ідемо з колядою» вже побували у Львові, а зараз готуються до поїздки у столицю.

Організатори акції розповідають, що таке дійство організовують для того, аби українським словом і піснею донести радісну звістку про народження Божого Сина. Перш ніж колядники відправляться у дорогу, як і кожного попереднього року, вони завітають із вертепом до тернопільських господарів.

Просвітяни кажуть, що метою такої акції є збереження українських традицій святкування Різдва Христового та популяризація і поширення їх  в тих областях України, в яких таке явище як вертеп не розвинулось або ж взагалі відсутнє. Для тернополян, чи інших жителів Західної України, різдвяне театральне дійство є звичним явищем, якого вони з нетерпінням чекають кожної зими, та є й ті, хто не знає такого звичаю.

– Необхідність та позитивне значення даного заходу щороку підтверджується щирим захопленням дітей та дорослих, які чи не вперше бачать героїв вертепного дійства, чують такі красиві українські колядки, – кажуть тернопільські «молоді просвітяни».

Довідка

З настанням різдвяних свят протягом 5 років ТОО ВМГО «Молода Просвіта» проводить акцію «Ми ідемо з колядою». В рамках даної акції тернопільський вертеп їде колядувати та сповіщати про народження Божого Сина  в східні, південні та північні області України. Так починаючи з 2007 року молоді просвітяни побували в Сумах, Сєвєродонецьку, Чернігові, Києві, Одесі та планує завітати до Запоріжжя. Головною аудиторію зазвичай є діти та молодь, адже в кожному місті в першу чергу «Молода Просвіта» завітала з вертепом до шкіл, дитячих притулків та інших навчальних закладів. Та акція «Ми ідемо з колядою» не обмежувалась лише цими закладами і коляда лунала в бібліотеках, лікарнях, будинках культури, видавництвах, державних установах, торгових центрах, приміщеннях громадських організацій.

Коментарі вимкнені.