Здобуто перші історичні медалі в чоловічій естафеті на ЧС з біатлону!

Чоловіча збірна України завойовує місце на п’єдесталі пошани в естафетній гонці чемпіонату світу в Ханти-Мансійську! Вперше в історії нашого чоловічого біатлону! Протягом всієї гонки наші хлопці трималися в лідируючій групі, і в підсумку цілком заслужено піднялись на подіум!

Ці імена золотими літерами будуть вписані в історію нашого біатлону: Олександр Біланенко, Андрій Дериземля, Сергій Семенов, Сергій Седнєв! Молодці, хлопці! Браво!

Вся гонка виявилася самою інтригуючою серед всіх естафет сезону: у хвилині від лідерів фінішували відразу сім команд! Посіяні фаворити – Німеччина, Австрія, Франція – не витримали напруги перегонів. А наші хлопці – витримали! На останньому етапі все вирішила стрільба, і першим, хто відстав від групи претендентів на призи став досвідчений Міхаель Грайс, який пішов на три (!) Штрафних кола в лежанні. На стійці на зайві 150 метрів пішов другим Маркус Віндіш з Італії, і в підсумку друге і третє місця розігрували команди Росії і Україні. На жаль, на останньому колі більш швидким опинився Іван Черезов.

Ну а перемогу досить прогнозовано здобула команда Норвегії – безумовно, сама потужна на цьому чемпіонаті. Невеликий зрив був лише в Олександра Оса на другому етапі, але він не завадив лідеру Кубка світу Тар’єю Бе фінішувати з національним прапором у руках.

У Кубку націй норвежці ще більше відірвалися від конкурентів і за одну гонку до фінішу заліку забезпечили собі Малий Кришталевий Глобус! Наша збірна продовжує утримувати шосту позицію, істотно віддалившись від переслідувачів.

1. Норвегия Норвегія (2+10) 1:16:13.9
2. Россия Россія (0+8) +13.4
3. Украина Україна (0+10) +28.0
4. Швеция Швеція (0+15) +31.8
5. Италия Італія (1+11) +38.1
6. США США (0+14) +38.1
7. Германия Німеччина (3+16) +51.4
8. Словения Словенія (1+7) +1:09.0

За інформацією федерації біатлону України

Коментарі вимкнені.