Тернопільські діти-сироти на порозі самостійного життя 2015

Тридцять майбутніх випускників інтернатних закладів Тернопільщини розпочинають реалізовувати щорічну тренінгову програму «На порозі самостійного життя».

Вже четвертий рік поспіль випускники інтернатів мають можливість отримувати знання та навики завдяки Тернопільському обласному благодійному фонду «Майбутнє сиріт», який знаходить для цього проекту матеріальну та фінансову підтримку як з місцевих так і закордонних джерел.

У 2015 році за фінансової підтримки «Глобального фонду для дітей» (www.globalfundforchildren.org) та при сприянні Департаменту освіти та науки Тернопільської ОДА, у проекті беруть участь вихованці із Бережанського, Новосільського, Струсівського і Тернопільського дитячих будинків. Для старшокласників тренери та волонтери організовують виїзні семінари та практичні заняття з основних навиків самостійного життя, в яких учасники знайдуть відповіді на головні для них запитання:

 Як правильно обрати навчальний заклад щоб в майбутньому бути задоволеним своєю роботою? (Основи працевлаштування).
 Як вирішувати питання кулінарії? (вчимося готувати швидко та корисно).
 Міжособистісне спілкування, попередження конфліктних ситуацій, поведінка в конфліктних ситуаціях, вміння активно вести діалог з новими і невідомими людьми.
 Як користуватися громадським транспортом?
 Як налаштовувати себе щоб досягати бажаних цілей у житті?
 Як боротися з лінню?
 Що таке мотивація?
 Самопрезентація. Для чого вона потрібна?
 Планування часу, бюджету та правильні покупки.
 Основи гігієни та чистоти. Ведемо здоровий спосіб життя.
 Самостійно приймаємо рішення і несемо відповідальність.
 Побудова впевненості у собі та ін.

Навчання таким навикам випускників інтернатів потрібні задля їхньої успішності, незалежності і спроможності жити самостійно без опіки. Наші волонтери фонду є реалістами і підхід до кожного випускника є особливим. Це не є простим завданням, але це є місія фонду «Майбутнє сиріт».

Покидаючи рідні стіни інтернату більшість дітей не можуть соціалізуватися у суспільстві через тривалу ізольованість від активного суспільного життя. Такі діти позбавленні індивідуальної уваги, сімейної турботи та затишку.

Під час проходження тренінгів з практичних навичків, учасникам програми дається можливість самостійно приймати рішення, висловлювати власні думки, погляди, переконання, особисті враження. Також вони матимуть змогу спробувати себе в інших життєвих ролях.

У 2015 році то тренінгової програми «На порозі самостійного життя» долучилися волонтери та тренери з Центру молодіжної праці, ГО «Файне місто», ГО «Міст», БФ «Карітас», БО «Молодь з місією» та наші випускники шкіл-інтернатів.

Перший тренінг для 15 учасників уже пройшов 17-19 квітня 2015 року. (див.фото)

Запрошуємо усіх небайдужих людей долучатися до реалізації Програми і контактувати з фондом «Майбутнє сиріт».
БФ “Майбутнє сиріт”

Коментарі вимкнені.