Хрещений батько тернопільської стабільності?

Поки Тернопільщині панувало безвладдя, а п. Крисак розривався між посадою, де він в.о. і особистим феодальним наділом, де він – повний господар, на Тернопільщині боролись між собою і кримінальні клани, і політичні спринтери, і чиновники, що гріха таїти, – перетягували кожен на себе коца обласного підпорядкування. В такій ситуації, здавалося б, до хаосу – один крок.

Проте, чиясь рука вміло стримувала всіх від нерозважливих кроків, вгамовувала апетити, обламувала амбіції і давала грамотні поради, як і рибку з`їсти і на лексусі покататись. Як стверджує видання “За Збручем”, такою людиною в області став Митрополит В. Семенюк, котрий віддавна тримає ситуацію в області на контролі і щільно опікується не лише духовними проблемами простих вірян УГКЦ, а й контрактами, схемами і оборудками вірян, наділених владою.

Воно і правильно: пастир має дбати про стадо. У простих вірян що: родився, хрестився, вивчив Катехизм, повінчався раз-другий, похрестив дітей-внуків і помер. А от там, де окрім душі є тіло і гроші – там складніше. Там пастир духовний має знати і закони менеджменту, і курс долара, і мати неаби-яку обізнаність у персональному, почасти, навіть, інтимному житті вірянина. Щоб, раптом що – хвицьнути грішника канонами по ахілесовій п`яті, чи навернути якусь бізнесову овечку на шлях істинний. Або й хабарнику якому вказати на заповідь “Не вкради!”, чи зоофіла до правильного співжиття навернути.

Тому то регулярно перед будинком Єпархіального Управління можна побачити і Лексуси, і Кашкаї і Бугатті , і ще багато різної потужної техніки. Не заростає дорога спасіння, їдуть до митрополита паломники від влади і бізнесу.

А нам розказують про Аль Капоне і різних кримінальних авторитетів. Ага! Тернопільщина в цьому питанні має свій креатив і свою родзинку.

Злі язики, щоправда, подейкують про тісний зв`язок митрополита і відомого на Тернопільщині бізнесмена М.Гросуляка і про те, що дві третина Гросулякового бізнесу в Тернополі, Києві та на Буковелі належать насправді митрополиту. Але ж то злі язики. Заздрість, вона, ж до чеснот не належить?

Коментарі вимкнені.