Про вампірів та «делікатне» правосуддя у Тернополі

Доброго вечора, файномістяни!
Нарешті, завтра навечір`я Богоявлення – останнього в циклі зимових календарних і релігійних свят. Посвятимо воду, домівки, міськраду і мера, підіб`ємо бюджет і можемо сміливо вступати у вервицю буденних справ і сідати на дієту.
Десь у передчутті цієї буденності, напевно, минулий тиждень видався у Файному особливо насичений урочистими подіями.
Нагородили Народних Героїв України . До когорти звичних уже нам селебрітіс, цього разу долучились нові обличчя. Зокрема в церемонії взяв участь народгий депутат Дмитро Ярош.
Потім у Файному відбувся фестиваль вертепів. Серед класичних персонажів вуличного різдвяного дійства цьогоріч були вояки АТО, кіборги, мешканці українського політичного Олімпу і президент сусідньої юродивої держави В.В. Х@йло, котрий має всі перспективи стати традиційним уже персонажем вертепу , якщо йому вчасно не зроблять кардинальний імпічмент.
Ще одна подія тижня – до Файного прийшла зима. Зі снігами і морозами. В приймальних відділеннях травматологій – день відкритих дверей. В прямому значенні – відкритих. Бо закриватись за пацієнтами двері не встигають.
На сайті міськради повідомляється, що ситуація зі снігоприбиранням і посипально-солильними матеріалами в місті в межах норми. Проте, походивши вулицями, складається враження, що снігу трохи розчистили, а от посипані тротуари, в основному, обіцянками і теплим словом мера. Щоправда, де-які ЖЕКи, зокрема на вул. Київській, Злуки, Братів Бойчуків і 15 квітня, ввели цього року ноу-хау : в дворах стоять великі лотки з піском. Я так розумію, що то, як у супермаркеті : мешканці мають вдатись до самообслуговування. От ще би лопати до тих лотків приставили, чи що?
Ну, але надія є. Днями депутати наші міські міряли кроками Файне місто в пошуках вулиць, котрі потребують ремонту. Слід зазначити, що міряли активно , бо, кажуть, що в бюджеті під цю справу виділили досить велику суму, а підприємства по виробленню тротуарної плитки, котрі належать тим же депутатам, працюють в три зміни, незалежно від погоди.Так що є надія, що десь в місті скоро з`являться на місці звичних ям, слизькі мощені тротуари.
До-речі, синоптики попереджують, що на Тернопільщину скоро завітають йорданські морози. І разом з ними прийде не лише снігопад і ожеледь, а й свіжий штамп грипу. Тому варто подбати про себе, одягатись по погоді і не займатися самолікуванням, раптом що, а звертатись до лікаря. Взагалі, найкраще в періоди епідемії грипу, котра, по суті, є вампіром, пахнути здоров`ям – часником, цибулею і мати на похваті корінь імбиру.
Ага. Про вампірів.
Цього тижня маємо ще одного “народного героя”. В номінації ” Ніжний укус правосуддя” перемагає суддя Лілія Делікатна, котра не знайшла неправомірними дії, всім відомого І. Таловова, котрий був викрав журналіста і втручався в його професійну діяльність. До слова, це та сама суддя, що призначила термін покарання для кінолога, повважавши, що 3000 гривень неправомірної (що, до-речі не доведено) вигоди – то, якраз сума, що потягає на такий термін. Делікатне таке правосуддя у Файному місті.
Але, на те воно і Файне наше місто, щоб бути файним. І влада для того, щоб приймати файні і тому подібні рішення.
От учасникам АТО колись дадуть ділянки. Це точно. Але колись.Бо наразі вільних ділянок землі в місті нема.
Але для церкви є. Парафії Матері Божої Зарваницької в Старому парку виділили 12 соток землі. Для яких потреб – невідомо. Ну, але ж, Церква в нас недоторкана, критикувати не можна. Або, може, то влада так гріхи замолює земельними наділами. А що : пристойна десятина.
Хоча, знаючі люди кажуть, що на отих 12 сотих буде зовсім не богоугодне щось, а банальна новобудова, виділити грунт під котру в парковій зоні відкрито мерія не наважилась.
Будьмо уважні! І все буде добре!

Дзвінка Торохтушка

Коментарі вимкнені.