За що можна «заздрити» тернопільському меру Сергію Надалу

Доброго вечора, файномістяни!

Остання неділя теплого літа. Попереду, звичайно, ще буде одне – бабине. Ну, але то вже, як кажуть : не наївся – то й не налижешся. Так що : досвятковуємо 475-річчя нашого Файного міста і тішмося теплим сонечком, мирним небом і добрими новинами.

А я вам розкажу про всяке різне, щоб вам не сумно було.

Перше. Ну, так : 1 вересня. Радість: підручники доведеться купувати . Практично, всі. Бо тих коштів, що ми сплачуємо, як податки, і частина з котрих іде на утримання Міністерства , не вистачає на друк підручників. Тому в Міносвіти педантично заміряли Піфагорові штани бюджету і вивели з них лінійне рівняння напрямку руху бажаючих вчитись державним коштом.

А очільник освіти нашої області Л. Крупа, взагалі, чесно признався, що з матеріальними ресурсами у нього “повний завал”, тому освітній процес переходить у стадію безпросвітного заглядання в кишені батьків і повністю лягає на їхні мужні плечі разом з ремонтами, оргтехнікою, благодійними внесками і фондами школи, класу і т.д.

Хоча, взагалі-то, п. Крупа, трохи перебільшує. Бо те, що в його відомстві – то ще не “повний завал”. Завал, як явище найяскравіше проявляється на придорожніх біл-бордах. Вибори – грибний сезон. Дощів не було, а гриби повилазили. В основному – мухомори і бліді поганки. Але всі виглядають красиво, прилизано і всі хочуть врятувати Тернопіль. Або європейським, чистим, культурним і цивілізованим зробити…

Ну, що я вам скажу, панове кандидати? Так, як “зробив” Тернопіль Сергій Надал, вам , навряд, чи вдасться. Читайте його біл-борди і заздріть.

“Люблю Тернопіль за нові тротуари!” Капець! Я теж. Іду по Руській, сонце , спека, так хочеться на море… І тут шпилька провалюється у фігурну ямку від тротуарної плитки і застрягає там. Отут вам – і шум моря у вухах, і фітнес, і бодібілдинг. Бо, щоб дістати каблука з тої фігурної виямки – треба стільки зусиль докласти і такі фуете накрутити, що на тренажери можна вже не йти. А, оскільки, дюрки від плитки там по всьому тротуару – то мера нашого можна вважати засновником вуличного бодібілдингу.

“Люблю Тернопіль за нові двори В НАШИХ БУДИНКАХ”… Отут я не зрозуміла. Де? Де в наших будинках є двори?Покажіть мені, де знаходяться ці атріуми?

Про цей нав`язливий креатив можна писати багато. Але, чесно : набридло. Брехня, прихована за пеньюарчиком турботи про місто, все-одно брехня.

Але, так : С. Надал любить Тернопіль. І розбудовує його.Як бобер, вгризається в кожне доступне дерево, щоб на тому місці втулити будинок, кабак, або й палацика.

Як от в парку Загребелля. Скромний громадянин І. Гуда будує собі над ставом … гараж. Ну, документи з печатками так кажуть. Документам ми віримо.Отже : скромний громадянин, скромний триповерховий “гараж” з панорамою на озеро. Метраж – ого, стиль – жлобозодчество. Прокуратура скромно відкриває справи за даним фактом і так само скромно їх закриває.

Нескромні “правосєки” організовують пікет і протест, вимагаючи правової оцінки ситуації. Але правоохоронці скромно мовчать.

Паралельно з цим влада передає стадіон у Кутківцях в розпорядження ТНЕУ. Ну, наче нічого страшного ж. Може б, студенти більше часу спортові приділяли. Але…

Ми ще пам`ятаємо аналогічну історію зі стадіоном “Текстерно”, котрий швидко став будівельним майданчиком.

Але найбільшим перлом передвиборчого креативу команди мера є анонс ретроспективи звітів С. Надала на TV -4 за всі роки його мерської діяльності. З понеділка очікуємо. Тричі на день. Як пігулка. Не уточнили лише : дивитися ті звіти до, чи після їжі.

Хто не встигне подивитись на TV-4, зможе наздогнати серіал на ТТБ.

Цікаво, які ще креативні викрутаси в запасі у команди С. Надала.

Так що : попереду нас чекає ще багато цікавих подій і маса вражень від передвиборчих перегонів. Поки що – звіти, а там і обіцянки посипляться, як з дірявого решета.

Будьмо уважні і все буде добре!

Коментарі вимкнені.