Донецька “История” та українські книжки (фото)


В донецькій книгарні обмаль книг українською мовою, натомість – на полицях -“История”. Про це у своєму ЖЖ розповідає Ігор Славгородський.

– Вчора був по роботі в Донецьку. Так вийшло, що було 2 години очікування, – пише чоловік, –  Вирішив побродити по ринку “Маяк” (хто знає – розуміє). Грошей з собою майже не було (а там без грошей нецікаво), але вбити час було треба. Зайшов в найбільший книжковий супермаркет з тих, які взагалі бачив і …
Майже першою секцією була “История” (саме так, всі надписи – російською). Хотів подивитись книжки з історії України. Але побачив цілі полиці книжок з історії іншої держави.

Чоловіку намагались заборонити проводити зйомку.
– І це – не все!!! Але після цього до мене підбігли працівники маркету і …заборонили знімати. Під їхні погрози я нарешті знайшов маленьку полицю з книжками з історії України … аж 5 книжок (по назвах)! Встиг сфотографувати, – розповідає пан Ігор.
Книжки українських авторів займають усього дві полиці  віддулу “Современная проза”. Ігор Славгородський побачив там книгу Ліни Костенко “Записки…”, кілька книжок Жадана,  Ірени Карпи і ще потроху.
– Так про яке засилля української мови на Донбасі можна теревенити, – обурюється чоловік, – Нам тут потрібно в набат бити. Українських книжок НЕМАЄ ВЗАГАЛІ.  Сумно…

Фото: Ігора Славгородського

Коментарі вимкнені.