Найкраща жартівниця Тернопільщини отримала пательню для шкварок

Фото: газета Місто

Смішні шкварки смажили у Тернополі  24 листопада в прес-агенції «Вільного життя». На вечір гумору й сатири «Пательня шкварків» приїхало 14 гумористів які читали авторські твори, та доробки інших гумористів. Найстарішому учаснику – 75 років. Це Євгенія Коваль із с. Лисичинців Підволочиського району. Наймолодший учасник – 11-річний Ярослав Драган із Тернополя.

– Не треба нічого надзвичайного придумувати, головне – аби було смішно, – сказав конкурсантам Гриць Драпак, який був у журі.

Жартували про невірних чоловіків, людей, які продають свої голоси на виборах, пияків та малих дітей. Найбільше розсмішила присутніх Ганна Назарків із с. Вікторівка Козівського району, медик за фахом, працює в місцевій районній лікарні.  Зазвичай брала участь у поетичних вечорах, а от із гумористичним репертуаром – вперше. За компанію із Орестом Чоловічком, теж конкурсантом, пані Ганна неочікувано для себе стала переможницею четвергового конкурсу. За свої “віршовані шкварки” Назарків отримала справжню пательню, друковану продукцію, а також грошову винагороду.

Як розповіла організатор – журналістка газети вільне життя Віра Перун, такий вечір вирішили зробити спонтанно. Організували одразу після гри Західноукраїнської ліги КВН.

–          Читачі часом пишуть в рубрику «Гумор і Сатира», вирішили зібрати всіх до купи і зробити перший гумористичний конкурс, – каже Віра Перун, – Це перший конкурс, але плануємо зробити щорічний.

Організатори до кінця не знали, скільки народу приїде, і хто буде виступати. Дефіляда складалась з двох частин: в конкурсі брали участь лише передплатники, а після того можуть виступати всі охочі.

Наступного року організатори планують зробити справжніх шкварок.

Коментарі вимкнені.