Регіонал Гоч звинуватив Надала у відсутності кардинальних змін

7 листопада у Тернополі відбувся «круглий стіл», організований Тернопільською експертною групою. До участі у засіданні запросили переможця минулорічних «мерських» перегонів – Сергія Надала, а також чотирьох кандидатів (Романа Заставного, Петра Гоча, Василя Лила, Михайла Ратушняка), які за підсумками виборів потрапили у п’ятірку лідерів. На засідання прийшли лише Петро Гоч та Михайло Ратушняк. Сергія Надала представляла речник міського голови Катерина Калуш. Василя Лила – прес-секретар Ліана Гаврилюк. Роман Заставний відповідав на запитання журналістів по телефону.

 Екс-кандидат від Партії регіонів Петро Гоч висловив думку, що теперішня влада має і плюси, і мінуси. Регіонал вважає, що зараз набагато легше сприймаються перспективи і передвиборчі обіцянки та перші кроки, які зробила тернопільська влада.

–       Насамперед я б хотів зазначити: є декілька дуже важливих та суттєвих плюсів діяльності тернопільської міської ради і міського голови зокрема, – каже пан Гоч. –  По-перше місто функціонує. Хоча багато скептиків говорили, що з такою владою місто буде жити дуже коротко. Місто живе і це найбільший плюс влади.

Петро Гоч впевнений,  коли говорити в загальному про міську раду та про міського голову, то тут потрібно розуміти надзвичайно високий рівень очікувань був від новообраної влади. Чоловік вважає, якщо зважити на те, що ми чекали, і те, що отримали, то можна сказати, що влада лише тренувалась.

–          Можливо так і мало бути для команди, яка тільки сформована була, яка раніше не працювала в органах місцевого самоврядування на керівних посадах, чи в органах виконавчої влади. І, можливо, тому не вдалось реалізувати багато амбітних проектів які були обіцяні.

Петро Гоч каже, що і міський голова, і Свобода обіцяли, що зроблять в перший день, в перший місяць, в перші сто днів, в перші півроку і так далі. Але, на його думку, обіцянки не були реалізовані.

–       Є об’єктивні причини, є суб’єктивні причини. Але факт залишається фактом, – твердить Гоч, –  Я б хотів зазначити що місто «по накату» почало жити, як і за попереднього міського голови. Мені здається що найбільший мінус, який можна поставити теперішній владі, це те, що не відбулось кардинальних змін у правлінні міським господарством і власне у прийняті рішень. Рада й нібито працює, виконком теж, але що кардинально змінилось – важко сказати.

Втім, Гочу приємно, що міський голова почав виконувати частину обіцянок, які давав. Наводить приклад з теплим тротуаром. Впевнений, можна ставитись до цього по різному і казати, що ці кошти потрібно було спрямувати на щось інше.

–       Але факт лишається фактом. Обіцянку він таку давав, він почав її реалізовувати, тому це однозначно плюс для влади, – вважає Петро Гоч, –  Якби кожен ідучи на вибори, щось обіцявши, почав  це робити – це однозначно сприйматиметься добре жителями міста. От саме за ці обіцянки тернополяни проголосували.

Чоловік вважає, що тернопільська міська рада правильно зробила, що відійшла від політизації своїх рішень. Каже, що на відміну від обласної ради – дуже невелика кількість політичних рішень потрапляють на сесію міської ради.

–       Міська рада займається господаркою, прийняттям рішень, які входять в їх компетенцію, а не голослівними заявами.  І це теж великий плюс, – думає регіонал, –  Десь я можу погодитись з Романом Заставним, який сказав, можливо необхідно було міському голові та міській раді більше прислухатись до думок інших фракцій, які не мають більшості. Але інколи в яких виникають ідей, які були б прийнятні для всіх депутатських фракцій.

Петро Гоч висловив думку, що неналагоджений отой діалог, який б мав би бути між представниками фракцій у міській раді.

–       Але з іншого боку, якщо людина бере на себе повну відповідальність за стан справ в місті, якщо має можливість формувати свою команду і йому ніхто не нав’язує, то можливо він має право приймати одноосібне рішення, що й зараз і відбувається, – підсумував чоловік.

-1 thoughts on “Регіонал Гоч звинуватив Надала у відсутності кардинальних змін

  • 13:20 | 11.11.2011 о 13:20
    Permalink

    Дуже смішно звучать ці слова таварісчя Гоча, особливо пам’ятаючи, яким він був виховником у “Пласті”.

    А щодо “кардинальних змін”, то, можливо, Петро Гоч не задоволений, бо:
    1) сам і його ПР..сти пхають палки в колеса
    2) вже сам відчуває, що має надягнути тюремну робу і, НАРЕШТІ, почати, хоч якось,
    служити Україні.
    3) Надал робить більше, аніж Гоч+Заставний+Хоптян+Цимбалюк разом взяті.

Коментарі вимкнені.