“24 серпня – найбільше свято, то чому його не шанують на Тернопільщині?”

Вчора Україна святкувала 22 День народження. Проте чимало ураїнців, чи то пак не доросли, чи то пак байдужі до нашої Держави.

Як пише Оксана Яциковська у Фейсбуці, її тітка вражена байдужістю українців до найбільшого свята.

“Моя рідна тітка по батьковій лініЇ проживає в Чікаго.Час від часу приїжджає на Україну,щоб, як сама каже:”Набратися сили”. Цього року іі приїзд випав на серпень і вона тішилась як мала дитина, що День Незалежності буде святкувати вдома, з рідними людьми (а це неподалік Тернополя).Вона була пригнічена, як ніколи. В селі цей день нічим не вирізнявся від звичайних буднів. Люди масово копають картоплю, та так ніби сьогодні вже би мав випасти сніг. Вона каже, що для українців в Америці 24 серпня -це найбільше свято, то чому тут його не шануємо ТУТ?”.

Мало людей у Тернополі також зауважила Яна Іщук.

“В Тернополі нині надзвичайно мало людей в центрі – люди на бараболі по селах (пікніки, курорти?)…Зате побільшало українок-мамусь у мусульманському вбранні, котрі прогулюються з дитячими возиками то тут, то там. В місцевому конкурсі на площі оголошують імена переможців-африканців, під вікнами грузять вантаж узбеки. Відкрився новий секонд із продавцями-власниками- сірійцями. Набережною під ручку з приїжджими мужами-італійцями гуляють старшого віку тернополяночки – фотографують, їдять морозиво, грають у настільний футбол, і постійно усміхаються, усміхаються – от саме через їхній усміх, а не мову чоловіків, помічаєш, що вони нетутешні. Вже не тутешні…
А завтра знову, напевно, будуть розливати народу дармовий борщ-кип”яток у пластикові пивні стаканчики і люди будуть так битися за нього, ніби ніколи його тут, живучи в Україні, і не їли. Бо ж свято. Оуоуоуоує.”

Коментарі вимкнені.