Кожен третій робочий день тернопільського мера Сергія Надала – у відрядженні?

Кожен третій робочий день тернопільського мера Сергія Надала – у відрядженні. Про це пишуть журналісти газети «Номер один», які направили запит в міську раду, в якому просили надати кількість відпрацьованих днів тернопільським мером з 1 січня по 20 вересня 2016 року, вказати також кількість днів у вищевказаний період, коли Надал перебував у відрядженнях, та їх причину і кількість коштів, витрачених на ці поїздки.

Відповідь журналістам надали своєчасно, однак не повну. Зокрема, пункт про мету поїздок очільника проігнорували, а судячи з досвіду, там, де чиновники недоговорюють, швидше за все, щось приховують.

Що ж стосується відпрацьованих трудобуднів, то з 1 січня по 20 вересня цього року Сергій Віталійович трудився аж 153 днів. З них 47 він перебував у відрядженні. Грубо кажучи, кожен третій робочий день Надал покидає свій кабінет. Що стосується коштів, які були спрямовані на оплату відряджень міського голови Тернополя з 1 січня по 20 вересня, то найбільше було витрачено на мера у червні – 7 тис. 279 грн. 95 коп. Натомість у  липні на Надала з бюджету витратили аж 30 гривень (цікаво, що за економ-поїздка?), а у серпні – взагалі ні копійки.

Де ж саме побував міський голова Тернополя в рамках закордонних відряджень – невідомо. Список відвідуваних країн журналістам надали, але зазначити, у яких із них саме був мер, мабуть, полінувалися. Хоча їздив за кордон наш очільник практично щороку, окрім 2015-го. Вочевидь, у розпал передвиборчої компанії боявся залишити місто без нагляду навіть на день. Хоча це не означає, що неофіційних поїздок у мера не було.  Як і не було їх в інших чиновників ради та депутатів…

Коментарі вимкнені.