НеРЕАЛьне випробовування для «Шахтаря»

У першому турі групового етапу Ліги чемпіонів донецький «Шахтар» поїхав у гості до «Реала» зі славного міста Мадриду.
Гра почалася без стартового натиску господарів. «Галактікос» неквапом пересувалися полем, немов даючи зрозуміти, що поспішати їм нікуди – своє вони все одно візьмуть і що «гірники» в Україні одні з лідерів, а на цьому стадіоні і не таких молодців бачили. І лише під завісу першої третини матчу Роналдо раптом згадав, що вийшов на поле грати у футбол, а не позувати фотографам за полем. І чудовою передачею, як вправний хірург, розрізав весь шахтарський захист, вивіши Бензема на рандеву з П’ятовим. Карім вклав на газон нашого воротаря і вже заніс було ногу для влучного удару у порожні ворота, але тут, краєм ока, побачив на трибунах якусь свою пасію і відправив м’яч у її напрямку, замість букета троянд.
Виправився француз на 30-й хвилині. Іско навісив з фланга. Ракицький замість того, щоб вибити м’яч головою, раптом вирішив, що його зачіска коштує приблизно стільки ж, скільки зачіска Роналду і вирішивши її не псувати, пригнувся. Пятов же, який біг до м’яча, побачивши перелякані очі свого партнера, і сам злякався, не спромігши зафіксувати «круглого». Цього разу Бензема перед ударом заплющив очі, щоб його не відволікали обличчя симпатичних іспанок на трибунах і таки влучив.
У перерві Мірча Луческу намагався пояснити своїм підопічним, що від них вимагається у другому таймі. Але враховуючи, що половина з них розмовляє російською, половина португальською, а сам «Містер» румунською, його не всі зрозуміли. Ось Степаненко вже через п’ять хвилин через відновлення гри вирішив, що краще піти на екскурсію по Мадриду, ніж бігати тут за спітнілими чоловіками у білих футболках. І збив у центрі поля Серхіо Рамоса. Серхіо і сам полюбляє інколи комусь по ногах добряче надавати. Але тут у нього виникло відчуття, що він отримав кайлом для видобування вугілля і капітан «Реалу» попросив заміну. А арбітр поросив Степаненка піти з поля.
Через п’ять хвилин удар Роналдо прийшовся у спину Срні, але арбітру за воротами дуже вже хотілося побачити хоча б один забитий м’яч і він таки переконав головного арбітра, що це була рука. Даріо ж, у свою чергу, прочитав тому коротку лекцію з анатомії людського тіла, яка у той момент не допомогла, а трішки пізніше зіграла з «гірниками» злий жарт. Той пенальті Роналдо забив, як забив і другий, призначений за гру рукою Азеведо. Ось тут якби не анатомічні курси Даріо Срни, арбітр міг би подумати, що м’яч влучив у вухо або який інший орган. Але тепер він вже точно знав, де у людини рука.
А за десять хвилин до фінального свистка Марсело наважився на потужний удар з-за меж карного майданчика. П’ятов м’яч відбив, але поруч пробігав Роналду, який довів що голова у нього не лише для того, щоб рекламувати з її допомогою шампуні проти перхоті і ударом все тією ж головою встановив остаточний рахунок – 4:0.
«Шахтар» повертається додому не в дуже хорошому настрої. А 23 вересня на нього чекає кубкове протистояння з ФК «Тернопіль». Ох і під гарячу руку потраплять муніципали, ох і під гарячу…
Андрій Березовчук.

Коментарі вимкнені.