Навіщо у Тернополі встановили світлофор на Злуки, якщо за кілька метрів уже один є

Фото О.Гах

Новий світлофор, який встановили біля “Універсаму”, на перехресті проспекту Злуки та вул.Спортивної, встиг стати предметом суперечок серед тернополян. Принаймні, серед тих, які мені траплялися в соцмережі Фейсбук.

Хтось виклав фото, як встановлюють цей світлофор. Одразу ж з’явилися коменти на кшталт: “Для чого він, якщо за кілька метрів є пішохідний перехід з таким же світлофором”. Мені теж тоді було дивно, адже розуміла, що не надто логічним буде зупиняти автомобілі через кожні 10 метрів тільки тому, що дане місце – підвищеної аварійності. Але в суперечки не влазила, бо була впевнена, що люди, які запроектували дані роботи, прийшли на посади не з вулиці і знають, що роблять.

Сьогодні випадково мала нагоду проходити повз, ба, навіть переходити дорогу, керуючись зеленим світлом цього новенького світлофора. Виявляється, його встановили не для того, аби зупиняти рух по Злуки, а для того, аби регулювати рух на перехресті зі Спортивною.

І це чудово! Раніше, переходячи це маленьке перехрестя, доводилося добряче крутити головою туди-сюди, аби добре побачити, чи бува зі Злуки не звертає на тебе якесь авто. А в цей час, поки ти озираєшся в один бік, з іншого боку може над’їхати машина, адже рух тут пожвавлений: супермаркет, єдиний під’їзд до прилеглих будинків, та й з гаражів водії виїжджають.

Сьогодні ж я слухняно зачекала кілька секунд, доки зворотній відлік часу на табло не засвітився зеленим світлом і не почав відраховувати секунди для пішоходів. Почувалася настільки безпечно, що уже й не роззиралася довкола.

Подумала в той момент: “Що ж ми за народ такий? Докінця не вникнемо в інформацію, а уже кажемо, що хтось дурний і рахуємо гроші, які пішли “не туди”. Так, ми не звикли довіряти владі. Так, до будь-яких її дій ми уже ставимося з підозрою і недовірою. Так, маємо на це повне право. Але в даній ситуації (навіть якщо на той світлофор з бюджету таки пішло чимало грошенят) я, як пішохід, підтримую ініціативу його встановлення в тому місці. Бо, повторю ще раз, маю можливість порівнювати перехід вулиці тут, раніше і тепер.

ЛюПка Вовк, новини Тернополя “Погляд”

-1 thoughts on “Навіщо у Тернополі встановили світлофор на Злуки, якщо за кілька метрів уже один є

  • 21:15 | 5.11.2013 о 21:15
    Permalink

    Приємно читати професійну статтю. Світлофор біля вул.Спортивної конче необхідний. Вдячних гаражників та жителів прилеглих будинків – тисячі! Якщо би у кожній ситуації журнілст глибоко вивчав те чи інше питання – тернопільська журналістика вийшла б на значно вищий рівень.

Коментарі вимкнені.