Орест Муц полюбовно віддав Валентину Хоптяну “солодке місце”

Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян очолив обласну організацію Партії регіонів. Його кандидатуру на розгляд делегатів 16-ої конференції обласної організації партії вніс попередній керманич Орест Муц. Він пояснив, що сам не зможе далі очолювати обласну організацію, оскільки балотуватиметься по мажоритарному окрузі на Тернопільщині і тепер усю свою енергію скерує для перемоги.

– Керівництво партії мені запропонувало вибрати округ, де в мене найбільша підтримка, і балотуватися, – розповів О. Муц. – На сьогодні я змушений зосередитись на цій роботі і вже не зможу бути тією торпедою, яка поведе партію на вибори до Верховної Ради.

При цьому нардеп нагадав, скільки встиг зробити за час свого 6-річного керування обласною організацією Партії регіонів.

– У 2006 році ми набрали 2,02%, у 2007 – 3,02% і це вже було досягнення. У 2009 році на виборах до обласної ради ми здолали 10% і отримали 14 депутатів – найбільше з-поміж обласних рад Західного регіону. І це при тому, що Тернопільщина – барометр демократії, тут завжди говорили, що Партія регіонів – це москаляцька партія і що вона ніколи тут не приживеться у краї, – сказав О. Муц. – А на минулорічних виборах до місцевих рад ми отримали найбільше депутатів – 307. У «Свободи», яка начебто найпопулярніша – 170, у «Батьківщини» – 254.

Делегати конференції по достоїнству оцінили результати, схваливши роботу організації за останні три роки. А присутній на конференції перший заступник голови Партії регіонів Володимир Рибак вручив Оресту Муцу за здобутки перед партією грамоту від голови партії Миколи Азарова.

Після цього всі одноголосно проголосували за нового голову.

Валентин Хоптян у своєму виступі прозвітував, що за останні півтора місяці партію поповнило 4,8 тис. жителів області.

– Ще близько 10 тис. написали заяви. Найкраще працюють Теребовлянський, Шумський та Гусятинський райони, – зазначив він. – І цю роботу ми продовжуватимемо.

Тут же він запропонував Володимиру Рибаку видати парквитки новим членам, мовляв, церемонія такій обстановці в і за участю такої людини їм запам’ятається надовго.

Тим часом сам Хоптян не забув згадати свого попередника добрим словом.

– Я завжди відчуваю від нього підтримку. І ми зробимо все для того, щоб він представляв нашу область у Верховній Раді, – пообіцяв Хоптян.

На фоні цих висловлювань виглядає, що нещодавні інциденти із заклеюванням біг-бордів Ореста Муца на півночі області уже етап пройдений, – пише За Збручем.

Коментарі вимкнені.