Тернополяни розчаровані в теперішній владі та покладаються на себе (думки)

Журналісти інтернет-газети «Погляд»  запропонували тернополянам опитування щодо політичної ситуації у місті.  Опитавши випадкових респондентів, склалося враження, що жителі міста мало цікавляться політичним життям країни, а ще – розчаровані в теперішній владі, покладаються на себе та підтримку близьких.

Андрій Бутковський за національністю українець, але називає себе гостем в рідному краї, бо змолоду багато подорожував, їздив на  заробітки в різні країни. «Я знаю, що яка б влада не була — нічого не зміниться. Мойсей вів людей через пустелю сорок років, а нас ведуть лише двадцять. Треба ще почекати, тоді можливо час щось змінить.  А я знову через декілька днів їду на заробітки, бо  складається враження, що вузькопрофільних спеціалістів в Україні не треба. А якщо є  робота, то зарплати вистачає лише  для виживання», –  каже чоловік.

На думку пенсіонерки Марії Ясновської, яка все життя пропрацювала в медичній сфері, все залежить від нас самих.  «Я дуже розчарована після «помаранчевої революції». Тоді я  боролася, їздила до Києва на мітинги, але з часом переконалася, що політика –  це брудна сфера діяльності», – переконана вона.

Студенти ТНЕУ Андрій та Сергій, що стояли під палаткою «Фронту змін»,  вважають, що на даному етапі люди прагнуть змін.  Хлопці вважають, що велика кількість молоді підтримує думки і погляди Арсенія Яценюка, і що саме це,  можливо, в майбутньому допоможе йому стати лідером нашої країни.

Перехожий літній чоловік, що попросив не називати свого імені, сказав, щоб усі журналісти «брали свої «лопати» та «копали» під владу, щоб знищити її». «Бо, яка може бути надія на благополучне майбутнє, якщо Президент  – екс-зек «Яник», а прем’єр –  « Микола Заразов», –  констактував він.

Свою громадську позицію висловила бібліотекар обласної бібліотеки для молоді Лідія Грищук. Жінка каже, що хоче бачити зміни, а не наобіцяне розмазане, світле і майже казкове майбутнє.  «Реалії – зовсім інші… – каже вона. –  Місцевою владаю я задоволена, бо порівняно з іншими областями, наші  чиновники звертають увагу на соціальні потреби тернополян».

Громадський активіст, студент Остап Стець  каже, що відносно  політики інертний.  «До наступних виборів ставлюсь з позитивом, бо щось нове завжди краще за старе» – розповідає юнак.

Юрій Воляник

Працівник СБУ Юрій Воляник стверджує, що люди, які  поважають себе, не дозволять знущатися над собою. « Взагалі, є на Україні демократія, чи немає ? Зрештою, проблеми не у демократії, а в зраді, яка породила ту ситуацію, в якій ми живемо».

Степан Федір

Підприємець Степан Федір впевнений,  що основна проблема в «антизаконах». «Податкова реформа —  жахлива. Не можна допустити, щоб великі супермаркети і фірми платили такий самий податок, як і дрібні підприємці. Потрібно поділити підприємців за категоріями на великий, середній, малий бізнес, адже  ситуація з податками багатьох не влаштовує. Одразу зрозуміло, що  ця реформа здійснення для знищення  малого бізнесу, витіснення його з ринку. Відповідно  виникає корупція,  неофіційні робочі місця, інші не менш важливі проблеми», – переконаний пан Степан.

Христина Молокова

На думку Христини Молокової, студентки  Галицького інституту імені В’ячеслава Чорновола, зараз ситуація стабільна. «Серйозних нарікань на владу не маю, окрім дорогого проїзду на таксі , – сміється вона. — Влаштовує діяльність Сергія Надала, з обіцянок його виборчої програми вже багато зроблено корисного.  Я вірю, що Тернопіль стане містом, яке розвиватиметься швидко і прогресивно, необхідне для цього в нас є».

-1 thoughts on “Тернополяни розчаровані в теперішній владі та покладаються на себе (думки)

  • 07:44 | 10.11.2011 о 07:44
    Permalink

    а мене така влада влаштовує: патріоти, дбають про місто, є зрушення.ю окремі депутати працюють як коні.

Коментарі вимкнені.