Відкритий лист Сергію Надалу – міському голові Файного міста

Шановний Сергію Віталійовичу!
Перемога Джамали на Євробаченні, невизначена ситуація з місцем проведення даного пісенного дійства в Україні, а головно – моя ранкова пробіжка через парк Національного Відродження, наштовхнули мене на файні думки.
Перемога Джамали виявилась настільки несподіваною, що міста і села нашої країни встигли підготуватись до неї, як ур’яд до кризи та інфляції. Тобто: поки ур’яд розмахує високопіднятим тарифом і намагається прибити ним народ, ситуація в державі складається така, що на брамі Файного міста можна прибити мега-білборда ” Файне-Євровіжин-2017″.
Бо реальних конкурентів у нас нема.
Ну хто проти нас, чесне слово? Садовий? Смішно! Куди йому сірому з його сірим і облупленим Львовом проти нашого Файного? Та в нас місто, як циганська церата і блищить, як соб… нова копійка. Все в євродизайні. Навіть, тих кілька старих домів, що догнивали в центрі, вже реставровані, добудовані і побілені у святкові, яскраві дискотечні тони.
Куди там тому Львову! Та в нас церков на квадратну душу населення більше. Так що, раптом Садовий заартачиться, наш Владика Василій завжди може його на місце коло сповідальниці поставити, збештати за публічні заняття Самопоміччю, пригадати йому 10 заповідей, 7 смертних гріхів, 447 статей Кримінального Кодексу і Євро-2012. Після чого по-батьківському так сказати : ” Паси львівці свої!” Все.
Ще хто нам конкурент? Кличко?
Та він з велосипеда падає і два слова до купи стулити не може. Ну, лівий джеб і правий хук в нього, звичайно, добре поставлені. Але, маючи у Файному кіборгів Богему, Гатила і Поляка, я б не сильно тих джебів боялась.
І, взагалі: невідомо ще, хто сильніше може хукнути – Кличко, чи інвестори закусочної “Темп”. Потому шо хукати в професійному боксі – багато розуму не треба. А от хукнути так, щоб Галя за шинквасом розтанула і налила в борг – треба бути профі, як мінімум шостого розряду в прикладній сантехніці.
Так. Гепи з Харкова нам теж нема чого боятись. Рипнеться – запхаємо до такої гепи, що світова ЛГБТ спільнота не найде.
Одним словом, всі перспективи для Євробачення у Файному в нас є.
Головне, що в нас є Співоче Поле в парку. І намічена його реконструкція. І її вже можна робити не з Бесагою, а з перспективою.
Файно, що Співучка розташована так, що особливо нічого такого і планувати не потрібно.
Хіба з боку Аеропорту злітну смугу продовжити до Збаразького перехрестя,щоб євроспільнота ноги не покрутила на вибоїнах і в кюветах, помалювати літака, посвятити воду в джерелі та ще доставити трохи лавиць з боку “Канади”, щоб іноземні гості мали де сидіти.
Коло Співочого Поля є, навіть, готові місця для гостей з ведмежих домодєдовських країв. Отам, між чудотворним місцем під хрестом і туалетами. Саме те, що треба. Щоб “дорогі гості” свої духовні скрепи не розгубили і, щоб нашим хлопцям недалеко їм пояснювати незлим тихим словом, де місце “брацького народа” в нашій сім’ї вольній, новій.
Таке от в мене євробачення.
Ви, шановний Сергію Віталійовичу, можете заперечити і сказати, що нам того не треба. Бо такі акції – то не лише престиж, але і багато клопоту, невисока рентабельність і сплеск злочинності.
То я вам скажу, що не все так погано. Головне, щоб комунальні служби працювали у вишиванках, кептариках та іншій автентиці. Та ще добудувати кілька ТРЦ, з десяток МАФів і кіосків з шаурмою, бургерами і квасом, бруківочку постелити квадратно-гніздовим способом.
А, щоб була висока рентабельність, то достатньо, щоб чиновники міськради не крали. Хоча б тимчасово.
Заради цього можна, знову ж таки, попросити, щоб Владика Василій їх покропив свяченою водичкою.
Або налякати їх, що дозволите прокуратурі, поліції та СБУ працювати чесно.
Але, якби там не було. Найважливіше, шановний Сергію Віталійовичу, щоб до початку Євробачення, іноземні гості не блудили коло”Баму” в трьох соснах і не шукали, де тут парк Національного Відродження…
16.05.2016
З повагою
Дзвінка Торохтушко

Коментарі вимкнені.