Голова обласної ради Василь Хомінець має тернополян за лохів?

Цікава штука – математика. Особливо в чиновників. От, наприклад : кілометр дороги може в них коштувати, як політ на Марс. А безцінна земельна ділянка в центрі старого міста в них може бути безкоштовною. І виділення тої ділянки – то, як рівняння з багатьма невідомими. Поки найдеш тих Х, У і Z, то уже в іншому кінці міста від парку лишаються лише корені квадратні. Але то – математика.

А в чиновників є ще фізика. Правда, все чомусь із оптичними похибками. Наприклад: от бачите ви перед собою щось, що вам дуже нагадує щось, аж завидки викликає. І вам цікаво: скільки ж те щось коштує. Ви берете каталог, або ж питаєте підказку Гугла і розумієте, що те щось вам може лише снитись. Бо, хоч у нього і кінські сили, і коефіцієнт корисної дії, але його ціна для вас, як удар яблуком Ньютона.

І от все це викликає у вашій голові явище дифузії: де це власник того добра назбирав на нього? А власник дає вам пояснення: якщо ви бачите щось, що вам дуже щось нагадує, то, насправді то не те щось, то – зовсім інше. І коштує воно всього нічого, бо куплене за кошти виручені від продажу старої моделі чогось. Взагалі – то, це називається намолоти сім мішків гречаної вовни. Але то в людей простих. В чиновників – то риторика.

Отак В. Хомінець пояснив за які кошти він придбав свого Lexus RX. Кажу вам: в чиновників своя математика і своя фізика. Їх не те, що голими руками, – їх і фактами голими не візьмеш.

Коментарі вимкнені.