Степан Барна переміг у політичних протистояннях «Свободу»

Доброго вечора, файномістяни!

Нарешті, після неймовірної спеки, ми маємо довгоочікувану прохолоду, багато дощу, початок шкільного року і активізацію виборчих перегонів.

Два останні пункти вдало поєднав головний освітянин нашої області Любомир Крупа. Лише минулого тижня він чесно зізнавався про “завал” у власному відомстві, а цього тижня пан Любомир уже встиг методом “Самопомочі” з-під того “завалу” вибратись і бадьорим кроком вирушив здобувати депутатський мандат до обласної ради.

Тільки от, якщо в освіті п. Крупа переклав весь процес на плечі батьків, то на чиї плечі ляже його депутатство, можна лише здогадатись.

Також минулого тижня сталась в області ще одна подія. Наш голова ОДА Степан Барна переміг у політичних протистояннях фракцію Свободи в облраді. ВР проголосувала, вийнятково для Тернопільщини, законопроект, згідно якого на Тернопільщині будуть і територіальні громади, і вибори в них пройдуть вже 25 жовтня, і, взагалі, все в нас буде гарно, красиво і децентралізовано, а ґранти посипляться, як із рогу достатку. Одним словом, все в нас буде, як в людей.

Тільки щось мені ця ситуація нагадує примусове загнання чи то до раю, чи – навпаки. Бо можна скільки завгодно, а цього тижня – особливо ретельно, кидати каміння в Свободу, але, я особисто,в цих президентських децентралізаціях бачу узаконення влади місцевих “князьків” і створення ще більш проблемних умов виживання для села.

До-речі, про “князьків”. Скандальний заступник мера В. Камінський , котрого затримували з таким шумом і помпою на хабарі у 217 000 грн, може вийти сухим з води. Причім, стараннями самих же правоохоронців. Слідство, котре провадило ФейсбукМВС і про котре звітував на своїй сторінці сам фейсбукміністр Аваков, перекваліфікувало В. Камінському статтю КК. Тепер, згідно версії фейсбукпінкертонів, він не вимагав хабара, а примушував свою колегу приймати незаконні рішення. Так що є всі підстави вважати, що голосний процес закінчиться “пшиком”, а замість тюрми В. Камінський отримає чисто символічний штраф і зможе далі продовжувати свою кар`єру.

Цьогорічна осінь, взагалі, дуже сприятлива для побудови кap~єри. Вибори. Місто аж рябить від біл-бордів із кар`єрними зодчими. Оце днями їдемо в маршрутці з одним слідчим прокуратури, а він і каже :

– Знаєш, що то?

– Біл-борд , – кажу. – А що?

– Для мене, з професійної точки зору, то те саме, що стенд “Їх розшукує міліція”, тільки у великому форматі. Дивись…

І, проїжджаючи повз біл-борди, з черговими кандидатами у рятівники Тернополя :

– Такий-то. Стаття за корупцію.А оцей – родовід, як у бультер`єра : ще з 90 проблеми з законом. А цей за аварію ще не відповів, а отут, взагалі, набір статей КК…

Ну, але то ненадовго. Бо, кажуть, що з понеділка С.В. Надал розпорядився на біл-бордах конкурентів не чіпляти. На всіх має бути лише його лик переконливі аргументи.

Ага. І жодних Кайди і Стаюри в одностроях. Щоб, часом, виборці не звернули уваги на мужні профілі, замість бруківки, лавочок і фонтанів.

Ну, на фонтани то виборці увагу точно звернуть. Оскільки вічний боржник Теплокомуненерго регулярно відключає гарячу воду населенню через власні непроплати, а з початком опалювального сезону проблеми лише зростуть, то , можливо, міському голові варто було б не про фонтани дбати, а про речі більш важливі для містян. Щоб не вийшло, як тому анекдоті :” Скільки там тої зими?”

Котра,до-речі, геть не за горами. Бо осінь уже повноправно проходжується Файним містом, малює в золоте і червоне дерева в парках… Ой!

Ні,ні ! Нічого такого не відбувається. Нема там ніяких дерев. І парків нема. Майже. Не проти ночі ( Надала) будь сказано…

Пильнуймось. Все буде добре!

Коментарі вимкнені.