Тернопіль став схожим на Венецію

От чого нині файномістяни полохають соцмережі, я не розумію. Файно! У файному все файно. Подумаєш під ногами балюри по гульки. То й що? На те воно й відлига, щоб так було. На свята снігу нападало трішки. Так самі ж просили погоди різдвяної.
А от мера ж і комунальників влітку не просили водостоки почистити та відновити? Не просили. Бо з розумінням ставились до того, що мер нову бруківку ще не скрізь поклав, а вибори на носі ж.
То й нічого тепер того носа морщити і плакатись, що Файне стало схоже на Венецію, тіко зимну. А, може, то нас так до Європи привчають? Може, то експериментальний проект по вирішенню транспотрних проблем?
Отак замість доріг і тротуарів, плиточка з котрих уже масово пливає поверх талого снігу, в нас будуть канали. Замість маршруток і тролейбусів – човни і катери.
А що?
Обрали собі у владу гон…орових, то тепер хай про гондоли подбають. А комунальників можна перекваліфікувати в гондольєро…
Хоча, то не смішно. Геть не смішно, коли діти добираються до школи в мокрих чоботах, з проїжджої частини вулиць на тротуари і пішоходів летять не бризки, а цілі річки брудної води. І таке буде ще днів два, якщо те все не замерзне і не стане суцільним льодовим катком.
В мерії радісно підбивають підсумки візиту Президента. Це, звичайно, радісно, що Гарант, замість вітати в Києві москаля Лаврова, на псевдо Пічальна Лошадь, приїхав до Файного міста.
Але від аншлагу в травмпунктах геть не радісно. Як і від майбутніх бронхо-легеневих хвороб через мокрі ноги. І від того, що на наступну зиму теж ніхто не зачухається подбати про ремонт і очищення вуличних стоків. Бо файномістяни знову з розумінням поставляться до невирішення комунальних проблем.
Так що : плаваємо, панове! Файно плаваємо.

Дзвінка Торохтушко

Коментарі вимкнені.