Як у Тернополі можна зі злочинця стати поважною людиною

Доброго вечора, файномістяни!
Минулого тижня, зважаючи на те, що надворі літо, новинами нас балували не дуже. Воно і зрозуміло : частина наших з вами обранців різних рівнів влади, уже відлетіла в теплі краї. А ті, що лишились в рідних пенатах, заходились займатись політичним рукоблудством і активним кнопкодавством з метою змінити в черговий раз Конституцію. Нардепи від Тернопільщини з БПП теж брали активну участь в тому процесі. О.Барна, Т. Юрик, І.Побер певно що на хвилі інерції дарвінізму, вирішили, що озброєні кацапською зброєю орангутанги-вбивці мають право на якийсь особливий статус своїх т. зв. ДНР і ЛНР у складі України з відповідною дотаційною політикою з боку держави і міжнародних організацій. І, звичайно, повною амністією. А що? Подумаєш : серійні обіззяни-маньяки вбили кілька тисяч людей, притягнули до України кацапську орду, займаються бандитизмом і рекетом, руйнують державу… Дрібниці, ні? Головне, щоб все було децентралізовано , а українцям – по мирному плану в кожну хату.
Бо скоро ж – місцеві вибори. Всі зацікавлені мають виглядати красиво, духовно і щедро.
Тернополем уже витає запах передвиборчої гречки і ходять люди з продуктовими кульками. Називаються “Патріоти України”. В кульках ці добродії розносять крупи, кіло цукру, 1л олії і горох. Все решта – лапша на вуха виборцям.
А тут ще зарябіло по Файному білбордами з текстом подячної мантри тернополянам від директора мережі “Колумбус” І. Вонса. Знаючі люди кажуть, що І. Вонс – протеже Р. Заставного. І оті білборди – то його перший крок у місцеву політику.
Взагалі, цікаво воно все. Оті всі бізнеси під дахом мерії, лоббі певних рішень. А найцікавіше ж, що бізнесмени йдуть в політику, аби підробити трохи.
Ото днями спалахнув скандал з П. Ландяком, котрий в сесійній залі розповідав за свій “Торговий дім Універсальний”.
Так, то все нічого. Як виявилось потім, що те скандальне відео було знято кимось із його колег. Чи то Ю. Фартушняком, чи то М. Чорненьким. Тобто наші тернопільські депи не гребують підзаробити, як папарацці.
Зрештою, не гребують вони нічим. Днями тут “розвиднілось” правоохоронцям і вони за підозрою в наркоторгівлі затримали співробітника муніципальної поліції Т. Якимця. Підозрюють його в розповсюдженні наркотичних речовин серед молоді в клубах, студентських гуртожитках і просто через організовану ним мережу дилерів по місту.
Т. Якимець є близьким другом В. Камінського, скандального заступника нашого мера, котрий наразі також перебуває під слідством, але випущений на час слідства під заставу.
З цього приводу щось пригадався серіал про комісара Каттані. Мафія, корупція, наркотики, контрабанда і продажні судді , прокурори і поліція. Тільки тепер це не на Сицилії, а в нас, в Тернополі.
От провели в ОДА службове розслідування щодо незаконної діяльності заступника голови І. Бабійчука. Про його результати – мовчання. Повідомили лише, що воно завершено. І Бабійчук повертається на своє робоче місце . І от як це називається?
Але, ми живемо в Україні. Тут все можливо. За лічений час можна зі злочинця стати поважною людиною. Все залежить від ціни питання, напевно.
Такі курйози нашого життя. І в нас їх чимало. Останнім часом найбільше дивують нас військомати. Після всіх проведених спецоперацій по вилову громадян чоловічої статі і включення їх в мобілізаційний процес, після звернень воєнкома про мобілізацію мажорів, повістки продовжують надходити не тим, кому треба.Днями повістку отримав інвалід 1 групи, котрий пересувається на візку все життя.
Чи то наші воєнкоми свідомо знущаються з людей, чи то така стратегія і тактика ? Може, де начитались літератури про батька Махна і його тачанки і вирішили, що інвалідні візки теж можна переобладнати під таке. З допомогою волонтерів, звичайно. Бо ж в держави коштів немає. Бюджет – не гумовий, чиновникам сами не вистачає.
Так що – вся надія на власні сили і Господа Бога.
Як показала цьогорічна проща до Зарваниці, – люди наші саме так і роблять. Рекордне число прочан прийшло до святого місця пішки, ще більше приїхали з різних куточків України і світу.
І це була найпозитивніша новина цього тижня. І обнадійлива. Все буде добре!

-1 thoughts on “Як у Тернополі можна зі злочинця стати поважною людиною

  • 20:03 | 20.07.2015 о 20:03
    Permalink

    Так-так автору браво.Все зачепив))Навіть вже спростовану брехню про Якимця)))

  • 18:59 | 29.07.2015 о 18:59
    Permalink

    Автору браво, але з питаннмя змін до конституції потрібно було б принаймі ознайомитися, не кажучи про те, щоби опрацювати із фахівцем а не популістом. Можливо ще прийде той час, коли інтернет видання стануть більш інтелектуальними та аналізуючими, бо піар на перекручуванні фактів чи не повній інформації не тільки не робить автору честі, але , що найстрашніше, вводить в оману людей.Прикро, але пасквілі нажаль, залишаються рушійною силою інформаційного простору.

Коментарі вимкнені.