Чому у Тернополі градус напруги аж зашкалює

Ну, що ж: Бюджет-2015 успішно не лише прийнятий, а й “обмитий”. Просто в сесійній залі. Нашими депутатами Заставним, Юриком і Барною. На трьох розпивали. Поки там голови комітетів і фракцій радились та бігали туди-сюди. А що такого? Хороший бюджет. Чорнобильці третьої і четвертої зони ураження – уже не пільговики. В цьому контексті мешканці Чортківського і Зборівського районів можуть сміливо вимагати від панів-нардепів, аби тв приїхали до них з отим термосом, що його вони спорожняли в Раді, та й пояснили людям, що то воно таке сталось : чи то радіація випарувалась, чи совість в депутатів.
“На рогах” простояли сьогодні частину дня файномістянські тролейбуси. Нема напруги, – кажуть в мерії.
Як то нема? Напруги – аж іскри сипляться. Хоча б факт того, що замгубернатора Бицюра роздає посади регіоналам, “волонтер” і кримінальник Таловов може уникнути відповідальності за викрадення журналіста, пересидівши у психлікарні, депутат-хабарник може вийти на волю під заставу у 365 000 грн, ЖЕКи вимагають з нас великих грошей за надання маленьких послуг, під прикриттям голосних обіцянок залучити інвестора, відбувається масовий дерибан землі в місті, шахраї, аферисти, грабіжники – це що не напруга?
І свята наближаються – теж напруга. Бо в нас же на свята як: щоб надовго запам`ятались. А тут вміст споживчого кошика перевищує вміст гаманця… І плюс медикаменти в аптеках подорожчали. І проїзд у маршрутках ближчим часом обіцяють ощасливити новим тарифом.Та ще з Нового року довести обіцяють вартість оплати за комуналку до “обгрунтованого рівня”.
Ну, от як тільки ото в нас щось пробують до того обгрунтованого рівня довести, то мені щось так одразу грунт в розмірі 1х2м з огорожею і хрестиком уявляється.
Але що зробиш? Народ наш використав своє право вибору. Конституційне, до-речі, право. Тепер за малосімейку на БАМі доведеться сплачувати, як за апартаменти у Версалі. Свобода – вона така. Хороша річ, взагалі-то, але відповідальності потребує.
От не люблять думати наші люди. І на виборах теж. Обирали до Ради людину з команди Радикальної партії Ляшка. Обрали. Керувались, напевно, виборці гендерними засадами. І от конфуз. Запросили Артема Вітка на ефір 112 каналу. І тут виборці прозріли. Голосували то за …ну, з команди Ляшка, а обрали звичайного п`яничку. Електоральний облом – називається.
І оце все плюс купа іншого, таки створює достатню напругу у файному місті.
Чесно: заздрю рибалкам, котрі оце мали десь всі попередження про крихку кригу і загрозу життю. Сидять собі на льоду, як альбатроси, вудочки понаставляли і чекають на кльов. Ловись, рибко, велика й маленька! Ото нерви в людей!
Все буде добре!
Дзвінка Торохтушко

Коментарі вимкнені.