Джоджик пояснив чому “скурвився”

Народний депутат України (УНП) Ярослав Джоджик пояснив журналістам чому він проголосував «за» новий закон про вибори до парламенту.

«Я був автором законопроекту, який передбачав відкриті регіональні списки. Але, напередодні розгляду, його було знято. Була утворена комісія, яка шукала компроміс. Ми повинні говорити не тільки про недоліки, але й про плюси. Законопроект це крок назад по відношенню до чого? Має бути якась точка відліку. Якщо порівнювати його з ідеальним виборчим законодавством, то це крок назад. А якщо порівняти із законом, за яким відбулися місцеві вибори рік тому, то я невпевнений, що це не крок назад. Більше того, стверджую, що це крок вперед. Ми повинні розуміти умови в яких відбулося прийняття цього закону. На сьогодні сформована парламентська більшість, яка не аналізує, не дискутує, а голосує по піднятій руці. Голосування відбулося коли ми побачили, що є альтернативою цього законопроекту. А нею був законопроект не той, який подавався на Венеціанську комісію, а законопроект розроблений групою депутатів на чолі з Єфремовим. Якщо б був прийнятий цей закон (Єфремова – авт..) то про вибори в Україні, як такі, можна забути. Саме в таких умовах опозиція приймала рішення. Ми розуміли, що регіональних списків, пропорційної системи в даній ситуації не буде.

Ми зумовлені були піти на компроміси. Це була ультимативна вимога тих хто править бал у парламенті», – пояснив Ярослав Джоджик.

Нардеп вважає, що новий закон заклав фундамент для чесних виборів. Тепер все залежить від діяльності політичних сил.

Коментарі вимкнені.