Герб Тернополя зроблять з льоду, за допомогою бензопили і стамески

Завтра у Тернополі на набережній Тернопільського ставу проводжатимуть зиму.

Однією з родзинок свята стануть скульптури з льоду, їх зголосилися виготовити працівники “Файного магазину”. Втім, хулігани встигли побити льодові брили, які заготовили два дні перед святом. Як повідомив Погляду помічник міського голови Максим Черкашин, лід вирізали зі спецільних місць поблизу набережної. Перед тим обстежили відповідні території і визначили, звідки саме вирубували брили.

Втім, вже зранку у суботу виявили, що матеріал пошкодили, відповідно вирубувати брили треба буде повторно.

– Ну а що ж робити, – каже ініціатор виготовлення скульптур Іван Вінницький, – хочемо, щоб тернополяни мали свято, зробимо все, що можна. Найімовірніше, що з льоду виготовимо скульптуру – герб Тернополя.

Іван Вінницький каже, що він з колегами проводить чимало заходів по всій Україні, і лише в Тернополі нічого подібного не відбувалось. Після зустрічі з мером він отримав підтримку своїх ідей і вирішив долучитись до організації свята.

– Цікаво, що наш майстер буде працювати… деревообробними інструментами, зокрема, більшість роботи – за допомогою бензопили, – розповідає пан Вінницький, – роботи розпочнуться ще сьогодні ввечері, на ніч поставимо охорону, щоб більше ніхто не пошкодив лід, а завтра з 10.00 – продовжимо, щоб десь на 15-16.00 завершити.

Побачити, як зі шматка льоду бензопилою, стамесками та долотом зроблять скульптуру, можна буде на Острівку кохання.

Окрім скульптур, за словами начальника управління культури та мистецтв Олександра Смика, будуть інші цікавинки: зимова карусель, ковзанка на острівку «Чайки», шістнадцятиметровий стовп здійснення бажань та повітряні кулі. Дітям запропонують збудувати снігову фортецю, де можна буде кидатися сніжками, та організують санну трасу з гірки біля готелю «Тернопіль», школярі і художники зможуть попрацювати над творенням снігових скульптур. Родзинкою конкурсних змагань будуть своєрідні народні бої на льоду під назвою «Зима проти весни».

Не обійдеться День зими у Тернополі і без частувань. Усім охочим будуть давати козацьку кашу та гарячий чай. Крім того, організують святкову торгівлю. Для того, щоб зігрітися, по всій території озера розставлять спеціальні бочки для обігріву.

Коментарі вимкнені.