Час „дешевого клоуна” у погляді Києво-Могилянки

Національного університет „Києво-Могилянська академія” нещодавно випустив книгу про стан вищої освіти України за міністра Д. Табачника з назвою „Час „дешевого клоуна”. Українська освіта: випробування горе-реформами”, – повідомляє Книжковий портал.

У збірнику вміщено документи, інтерв’ю та статті, що вивітлюють ситуацію в українській освіті, а також діяльність міністра Д. Табачника. Автори – Сергій Квіт, В’ячеслав Брюховецький, Володимир Моренець, Володимир Панченко та Андрій Мелешевич, – стверджують, що горе-реформаторство ставить Україну перед небезпекою „радянізації” та русифікації освіти, реально загрожує відлученням її від світового інтелектуального простору.
Збірка тематично охопила такі складові висвітленої проблеми: Звернення президента НаУКМА Сергія Квіта до освітянської громадськості, Відкритий лист президента НаУКМА С. Квіта, Квіт С. „Головне – наша рішучість і згуртованість”, Квіт С. „Інноваційність як норма освітніх реформ”, Брюховецький В. „Деякі ректори сидять, як миші під вікном”, Брюховецький В. „Як табака на сонці”, Моренець В. „Суть моменту: як відбувається світоглядна й ідеологічна переорієнтація суспільства на „вогні Кремля””, Панченко В. „Чи поширюється влада Януковича на міністра Табачника?”, Панченко В. „Попередники Табачника: „З історії українофобства (Михайло Юзефович і Валентин Маланчук)”, Мелешевич А. „Державне замовлення у вищих школах України: Дискримінація? Корупція? Недбалість?”, Ухвала Вченої ради НаУКМА та Експертний висновок щодо законопроекту „Про мови в Україні”, Підсумковий документ учасників круглого столу : „Небезпеки нової концепції літературної освіти” (10 лютого 2011).

Коментарі вимкнені.